Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Cum scăpăm de gușă cu ajutorul chirurgiei estetice. Cele mai bune tehnici de contouring | Medic estetician: ”Liposucția niciodată nu o să înlocuiască regimul și sportul”

Cum scăpăm de gușă cu ajutorul chirurgiei estetice. Cele mai bune tehnici de contouring | Medic estetician: ”Liposucția niciodată nu o să înlocuiască regimul și sportul”

Ca aproape în toate domeniile zilelor noastre, estetica folosește multe cuvinte împrumutate din limba engleză. Termenul de "sculpting" este folosit atunci când dorim să exprimăm într-un singur cuvânt o gamă de tratamente și proceduri injectabile cu ajutorul cărora modelăm, întinerim și îmbunătățim aspectul feței.

de Andreea Cigolea    |    29 Dec 2023   •   16:41

Tratamentul de sculpting durează aproximativ 20 de minute, este nedureros și efectul este imediat. Medicul estetician Nico Ferariu ne spune și ce implică această intervenție.

”Există ceea ce numim conturing al feței sau sculpting facial, acolo unde folosim doar acid hialuronic și botox sau variații - grăsime proprie, acum au apărut stimulatorii de colagen și cu toate aceste tratamente injectabile putem obține o față mai conturată și mai sculptată. De asemenea, dacă avem obrajii rotunzi.

Cele mai bune tehnici de contouring

Sunt foarte mulți pacienți care se adresează chirurgiei estetice pentru o operație numită bichectomie. Se extrage prin vestibulul bucal o bulă de grăsime, de la nivelul etajului mijlociu al feței și atunci obținem acel efect de față sculptată care durează foarte mult, pentru că odată ce am extras țesutul de grăsime din zona respectivă, cumva acesta este rezultatul nostru.

Există un minus la această intervenție. Deși are un efect fabulos de slăbire a feței, sunt mulți chirurgi care evită să facă această intervenție sau aleg cazurile foarte atent, pentru că literatura de specialitate a arătat că pacienții care fac bichectomie în tinerețe vin mai repede pentru intervenții de ridicare a feței și cumva acea structură mă ajută să-mi păstrez fața mai tânără și mai ridicată mai mult timp. Fără ea, am nevoie mai repede de ridicarea feței.

Cum scăpăm de gușă cu ajutorul chirurgiei estetice

Și aici este o situație particulară, pentru că dacă eu sunt pacient tânăr și mă deranjează gușa, acolo am un exces de grăsime. Important e cum arătăm noi când stăm cu fața dreaptă.

Și dacă eu sunt tânăr și mă deranjează grăsimea și acolo există într-adevăr grăsime, o lipoaspirație, o liposucție în zona gușii rezolvă foarte bine această situație anatomică și îmi va contura frumos mandibula.

Însă există pacienți care sunt trecuți de prima tinerețe și care au de fapt un sagging, deja pielea la acest nivel a devenit flască și atârnă, iar ei vin pentru gușă.

În cazul acesta, nu liposucția este răspunsul, ci facelift-ul și necklift-ul, adică operațiile care mă ajută să ridic structurile feței și să le repoziționez acolo unde erau în tinerețe. Deci acolo avem nevoie de intervenție chirurgicală și o simplă liposucție n-o să mă ajute, pentru că o să rămân cu o piele atârnată, care nu este estetică.

Când este cazul să apelăm la liposucția facială și ce implică

Liposucția niciodată nu o să înlocuiască regimul și sportul și viața sănătoasă și noi nu facem liposucții pentru că nu vrem să facem un efort și să dăm jos surplusul de kilograme. Liposucția este o intervenție chirurgicală care se adresează zonelor unde grăsimea este foarte rezistentă și nu reușesc să scap de ea atunci când țin regim și merg la sală.

Producătorii de acid hialuronic premium spun că rezultatele cu produsele lor sunt vizibile și arată excelent timp de un an și jumătate, aproape 2 ani. Tratamentele botox trebuie repetate undeva la 3-6 luni, depinde de la individ la individ și atunci mersul la cabinetul de estetică este o chestie repetată pentru a-mi păstra aceste rezultate.

Acidul hialuronic se absoarbe într-o perioadă de un an și jumătate și 5 ani, depinde de produs, iar efectul botoxului trece și redevin la aspectul pe care îl aveam eu înainte de tratamente, dar lent, în timp, deci îmbătrânim mai încetișor, mai lent”, a explicat medicul estetician Nico Ferariu.

Conturarea liniei mandibulare se poate folosi atât la pacienți care nu au avut de la bun început o linie mandibulară bine reprezentată, cât şi la acele persoane care, odată cu înaintarea în vârstă, din cauza lăsării pielii sau a acumulării de grăsime în zona bărbiei, vor să amelioreze aceste aspecte.

E important să știți că, pentru orice tratament și pentru orice procedură estetica, rezultatele pot varia de la persoană la persoană, în funcție de sex, vârstă, înălțime, greutate, precum și alte specificități anatomo-fiziologice.

×
Subiecte în articol: sculpting Sfat de sănătate
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close