Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate La cât timp de la naştere putem apela la operaţii estetice | Dr. Nico Ferariu: "Nu va face asta cel puţin o lună"

La cât timp de la naştere putem apela la operaţii estetice | Dr. Nico Ferariu: "Nu va face asta cel puţin o lună"

Astăzi aflăm tot ce este necesar să ştim despre Mommy Makeover. Setul de proceduri a fost creat special pentru femeile care au trecut prin experiența sarcinii și a nașterii și care doresc să îmbunătățească sau să revină la aspectul corpului dinaintea nașterii. Medicul estetician Nico Ferariu ne explica si de unde provine acest termen.

de Andreea Cigolea    |    02 Dec 2022   •   12:29

"Termenul mommy makeover vine din engleză şi este o intervenţie care se adresează sânilor și abdomenului după naștere și alăptare. 

L-au numit "mommy makeover"pentru că cele mai multe dintre pacientele care se adresează acestor intervenții chirurgicale sunt femeile care au terminat cu perioada de naștere și de alăptare.

Important este să reţinem că nu putem merge imediat după naştere. Multe dintre doamnele care îşi doresc această intervenţie au impresia că dacă au născut, au ajuns acasă, nici nu au nevoie de un an în care să-şi revină la statusul de dinainte de sarcină. 

Este nevoie de minim 3 luni de la momentul în care s-a oprit alăptatul. Totodată, este nevoie de o greutate ideală, cea la care ne dorim să ajungem şi pe care trebuie să o menţinem 3 luni din momentul în care am obţinut-o.

Abia atunci este momentul în care dacă pacienta este deranjată de aspectul sânilor sau a abdomenului, aceasta merge la medic.", a spus medicul Nico Ferariu, vineri, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea de la Antena 3 CNN.

Intervenţia se decide după un consult medical. Acest consult constă în anamneza, consultul clinic, dar şi măsurători şi o discuţie sinceră cu pacienta. Să vedem ce îşi doreşte aceasta. Este important de menționat că după o astfel de intervenție chirurgicală pacienta va avea nevoie de ajutor cu copiii acasă. 

Dacă vorbim de mommy makeover, pacienta trebuie să înţeleagă că nu merge acasă după operaţie şi îşi ia copilul în braţe. Nu va face asta cel puţin o lună, iar dacă vorbim de implant mamar, atunci vorbim şi de trei luni.

Durerile sunt mai accentuate dacă vorbim de abdominoplastie. Vorbim de dureri puţin mai mari în primele 24-72 de ore. Aceste dureri sunt însă controlate cu medicamente.

Dacă se optează pentru mastopexie, lifting mamar sau abdominoplastie, recuperarea este undeva la două săptămâni. Trebuie să avem grijă să purtăm bustieră sau corset compresiv timp ce şase săptămâni. La sală mergem după o lună sau chiar trei luni, după caz. Ne reluăm activitatea treptat.

Totodată, este important să ştim că orice intervenţie chirurgicală estetică poate fi reajustată şi refăcută. Dacă vorbim aici de reajustări mici la nivelul cicatricilor, aceasta pot fi efectuate undeva la 6 luni post-operator.", a mai spus medicul.

Așadar, sarcina și nașterea sunt experiențe importante și unice, care aduc schimbări radicale la nivelul corpului, iar acest lucru poate duce la un disconfort fizic și psihic în rândul mamelor.

Mommy Makeover a fost special creat în sprijinul femeilor care se confruntă cu probleme de genul acesta, punându-le la dispoziție soluții de remoderare corporală pentru creșterea calității vieții și a respectului de sine.

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate Nico Ferariu
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close