Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Procedurile care menţin tenul sănătos şi tânăr | Dr. Mîtcan: "Întinerim cu 10 ani"

Procedurile care menţin tenul sănătos şi tânăr | Dr. Mîtcan: "Întinerim cu 10 ani"

Astăzi discutăm despre procedurile care ne mențin pielea mai frumoasă și mai sănătoasă, astfel încât să nu ne modificăm și fizionomia. Chirurgul estetician Alina Mîtcan ne spune la ce intervenții putem apela astfel încât să avem piele sănătoasă și frumoasă cât mai mult timp.

Procedurile care menţin tenul sănătos şi tânăr | Dr. Mîtcan: "Întinerim cu 10 ani"
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Cigolea    |    22 Sep 2022   •   11:11

"Trebuie să respectăm anumite principii pentru a avea un echilibru la nivelul feței. Din păcate, aceste principii nu se mai respectă sau sunt neglijate. Orice chirurg estetician știe exact proporțiile feței și cum să le respecte și cum să țină cont de acestea pentru a avea o calitate bună a texturii pielii. 

Avem mai multe trucuri, pe care le putem face. Vorbim de partea de chirurgie minim invaziv, adică injectările cu acid hialuronic și botox. 

Procedurile care menţin tenul sănătos şi frumos

Botox-ul practic ne relaxează faţa. Tenul este mai sclipitor şi ne dispar şi câțiva ani din vârsta reală, pentru că dispar ridurile și fața pare mai odihnită. Acidul hialuronic umple ridurile care s-au creat de-a lungul timpului pe fața noastră. 

Botoxul nu schimbă fizionomia, el chiar ajută. Oferă plusuri, dacă este bine făcut. Desigur, am întâlnit şi paciente nemulţumite de botox. Că le-a căzut sprânceana, fie a fost ridicată prea mult. Este foarte bine să fim informaţi unde mergem să facem aceste proceduri.

Când este cazul să apelăm la chirurgie estetică

La nivelul feţei, cea mai practicată intervenţie pe care o facem este blefaroplastia superioară. Destul de mulţi pacienţi apelează la această intervenţie. Această intervenţie ne scade cam 10 ani din vârsta noastră reală. E important să facem aceste intervenţii pentru noi, nu pentru ceilalţi.

E foarte importantă şi textura şi calitatea pielii, pe care nu trebuie să o neglijăm. Se mai poate face terapia vampir. Această terapie constă în recoltarea unei probe de sânge care se centrifughează, iar apoi plasmă îmbogățită cu minerale şi vitamine, acid hialuronic, se injectează la nivelul feţei. Aceste înţepături dispar cam în câteva ore, maxim până a doua zi. 

Toamna ne mai putem gândi şi la peelingurile chimice. O altă terapie este aqua gold. Sunt microace de aur, sunt vreo 30 la număr. Acest peeling se face cu un mic dispozitiv unic pentru fiecare pacient, unde noi punem un cocktail de vitamine, acid hialuronic, microbotox, care se distribuie uniform la nivelul feței. 

Pentru textură şi pentru  îmbunătățirea calității tegumentelor, eu recomand 3 ședințe la interval de 2-3 săptămâni ulterior, la 5-6 luni când pacienta simte nevoia.", a mai spus medicul.

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate Alina Mîtcan
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close