Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Nic Robertson - CNN, analiză exclusivă: Ameninţările ascunse din discursurile lui Putin

Nic Robertson - CNN, analiză exclusivă: Ameninţările ascunse din discursurile lui Putin

Nic Robertson, corespondent CNN, a realizat o analiză a discursurilor lui Vladimir Putin. Iată concluziile.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Iun 2023   •   22:35

Președintele rus Vladimir Putin a susținut, marți, un nou discurs, după declarațiile făcute luni, la două zile de la revolta mercenarilor Wagner.

El s-a adresat forțelor de securitate care au participat la organizarea defensivei militare, în condițiile în care membrii grupării Wagner plecaseră în marș spre Moscova.

Mai mult, Vladimir Putin le-a spus celor din personalul de securitate că aproape au oprit un război civil atunci când forţele Wagner au fost oprite, dar a profitat de ocazie să le reamintească organizatorilor rebeliunii ca se vor lua măsuri drastice. 

Întrebat ce ascund amenințările din discursurile lui Putin, Nic Robertson, corespondent CNN, a spus: 

"Cred că voia să trimită imaginea că cei din serviciul lui şi-au făcut treaba şi l-au oprit pe Prigojin să îşi aducă echipamentele, tancurile de bătălie la Moscova. 

Însă nu serviciile de securitate l-au oprit de Prigojin, ci el însuşi a hotărât să se întoarcă. Şi preşedintele Belarusului a explicat, astăzi, cum s-a întâmplat asta prin conversația purtată cu Prigojin, atunci când l-a convins să nu mai înainteze, ci să se întoarcă.

Cred că preşedintele Putin încearcă să proiecteze o imagine potrivit căreia el şi serviciile de securitate au salvat ţara dintr-o situaţie gravă care ar fi trecut de la insurecție la un război civil", a spus Nic Robertson, corespondent CNN.

Întrebat apoi care este motivul pentru care acum Vladimir Putin a ţinut atât de multe discursuri, Nic Robertson, a spus: 

"Putin vrea să liniștească populaţia reasigurându-i că cei din serviciile de securitate şi-au făcut treaba, deși dovezile par să arate că nu a fost aşa, după cum arată şi discuțiile de aseară.

Şeful Gărzii Naţionale a spus că se gândește la tancuri şi la arme grele şi era clar că nu-l puteau opri pe Prijojin pentru că nu aveau armele necesare.

Tocmai de aceea nu pare ca ar colabora serviciile de securitate aşa cum spune Putin", a spus Nic Robertson, corespondent CNN.

 

 

×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close