Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Pensie de 2.000 de lei după 35 de ani de muncă. Explicaţiile şefului Casei de Pensii

Pensie de 2.000 de lei după 35 de ani de muncă. Explicaţiile şefului Casei de Pensii

După 35 de ani de muncă, un lăcătuş din România are o pensie de 2.000 de lei. Președintele Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, a explicat pentru Antena 3 cazul acestui pensionar.

Pensie de 2.000 de lei după 35 de ani de muncă. Explicaţiile şefului Casei de Pensii
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Preda    |    11 Mai 2022   •   23:56

"Pensiile se calculează pe contributivitate. Deci contează ce salarii a avut de-a lungul întregii activități - 35 de ani. Toți am trecut printr-o carieră profesională, la început am avut salarii mai mici, de debutant, după aceea salariile cresc proporțional în funcție de modul cum reușim să avansăm în carieră.

Se calculează acest punctaj mediu anual, se face o medie a tuturor veniturilor nu se iau în calcul ultimele venituri", a declarat Daniel Baciu.

Întrebat dacă ajung 2.000 de lei pentru un trai decent în România, șeful Casei de Pensii a menţionat că de fiecare dată când au existat resurse financiare la bugetul de stat s-a făcut o majorare a punctului de pensie.

Ce se întâmplă cu pensiile şi ce sumă vor primi românii în plus | Explicaţiile şefului Casei de Pensii

Daniel Baciu a explicat şi ce se întâmplă cu pensiile, cum se recalculează dosarele şi ce sumă vor primii românii în plus.

Cât mai durează introducerea în baza informatică a dosarelor de pensie

"Suntem la Sectorul 4 şi în momentul de faţă ne apropiem la aproape 50% de dosare evaluate. La nivel naţional am trecut de 2 milioane de dosare evaluate. Suntem în grafic, avem un ordin de ministru care spune că până la sfârșitul acestui an trebuie să încheiem evaluarea acestor dosare", a spus Baciu. 

 

×
Subiecte în articol: pensie lăcătuş Daniel Baciu
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close