Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Serviciile secrete ucrainene: "Vladimir Putin va lansa un atac devastator" | Rusia mută războiul mai aproape de NATO

Serviciile secrete ucrainene: "Vladimir Putin va lansa un atac devastator" | Rusia mută războiul mai aproape de NATO

Șefa Centrului de Presă al Forțelor de Apărare ale Ucrainei din regiunea Sud avertizează ca Rusia pregătește lovituri precise cu rachete asupra orașelor ucrainene.

de Cristi Popovici    |    21 Feb 2023   •   23:33

În apele Mării Negre a fost depistate deja un grup de 9 nave, dintre care unul una este  purtătoare de rachete subacvatice. Probabil va avea loc un bombardament masiv al Ucrainei pe 23 februarie sau 24 februarie, cred ucrainenii. 

Astăzi, cinci persoane au murit, iar alte cel puțin 20 au fost rănite în urma unor bombardamente lansate de forțele ruse asupra orașului Herson,  chiar în timp ce președintele Rusiei, Vladimir Putin, își susținea discursul în care acuza Occidentul că este cel care a pornit conflictul din Ucraina. 

În timp ce Vladimir Putin se adresa națiunii, forțele armate ruse au bombardat cartiere rezidențiale, instalații de infrastructură critică, o grădiniță, un spital și mașini din orașele Herson și Oceacov din sudul ţării.

"Civili din Herson au fost uciși și răniți chiar în mijlocul străzii, în propriile case sau la locul de muncă”, a transmis Armata Ucrainei, care a postat pe Facebook și imagini.

Citeşte şi: Adrian Năstase, despre discursul lui Vladimir Putin: "A marcat deschiderea celui de-al doilea an de război şi e îngrijorător şi pentru noi"

Ultimul bilanț arată că în urma atacurilor de astăzi, cinci oameni au fost uciși, iar alți 21 au fost răniți.

Direcția principală de informaţii (GUR) a Ministerului Apărării din Ucraina afirmă că Moscova pregătește componente ale forțelor sale nucleare pentru manevre care implică lansarea de rachete balistice şi de croazieră.

În pregătirea acestor exerciții, ar fi fost testată funcționarea sistemului centralizat de control de luptă al forțelor armate ruse şi, ca parte a testului, forţele nucleare au fost plasate la cel mai înalt nivel de luptă.

Strategia Moscovei, spun ucrainenii, este de a folosi "șantajul nuclear direct" pentru a "slăbi sprijinul internațional pentru Ucraina".

Citeşte şi: Harta teritoriilor din Ucraina cucerite de Rusia, la un an de la debutul invaziei

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Ucraina razboi
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close