Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Sinteza Zilei. Poveste incredibilă de viață: După 22 de ani, Răzvan a reușit să-și miște picioarele

Sinteza Zilei. Poveste incredibilă de viață: După 22 de ani, Răzvan a reușit să-și miște picioarele

Sinteza Zilei. Poveste incredibilă de viață: După 22 de ani, Răzvan a reușit să-și miște picioarele
02 Oct 2017   •   23:25

În urmă cu 22 de ani, Răzvan Iordache a avut un accident. Elev la Liceul Militar, băiatul plonjează într-o apă și paralizează. De atunci s-a luptat pentru viața lui. Cu ajutorul mamei și familiei reușește să supraviețuiască în mod miraculos. Datorită unor operații făcute în China a reușit să ajungă la un nivel mult mai bun.

Dar asta nu era tot. Toți își doreau să-l vadă mergând din nou. Telespectatorii Antenei 3 au donat, iar Răzvan a reușit acum să facă primii pași.

Invitat în emisiunea Sinteza Zilei, Răzvan Iordache a mărturisit ce a trăit atunci, când a reînceput să se miște după 22 de ani.

„Am suferit o operație, în urma căreia echipa medicală a introdus un dispozitiv electronic în coloana vertebrală, care conține 16 electrozi, un dispozitiv pentru stimularea epidurală, pentru a conecta centrii locomotorii din coloană cu activitatea musculară și cu nervii din membrele inferioare pentru a putea conecta comanda de la creier către picioare și pentru a încerca să îmi recapăt mișcările voluntare asupra picioarelor, din genunchi și din șolduri. Prima dată a fost ceva neobișnuit, pentru că nu mai eram obișnuit să fac acele mișcări și în momentul în care a început stimulatorul, mi-au spus să dau comanda de la creier, să încerc să mișc labele piciorului, să încerc să fac o mișcare, iar într-o fracțiune de secundă am încercat și am reușit să mișc, nu am știut, pierdusem din memorie informația cum să fac mișcarea musculară”, a povestit Răzvan în emisiunea Sinteza Zilei.

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close