Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Alexandru Rafila, despre hepatita cu cauză necunoscută la copii: ”Avem zeci de cazuri în fiecare an”

Alexandru Rafila, despre hepatita cu cauză necunoscută la copii: ”Avem zeci de cazuri în fiecare an”

În România sunt înregistrate în fiecare an zeci de cazuri de hepatită de cauză necunoscută la copii, susține ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. „Nu este o chestiune neapărat nouă”, a declarat acesta la Antena 3.

Alexandru Rafila, despre hepatita cu cauză necunoscută la copii: ”Avem zeci de cazuri în fiecare an”
Sursa foto: Antena 3
de Adelina Miron    |    29 Apr 2022   •   22:21

Despre cazul fetiţei de cinci ani, prima suspiciune din România de infectare cu hepatită de cauză necunoscută, ministrul Sănătății a precizat:

„S-a crezut că este vorba de o hepatită de cauză necunoscută, situaţia este foarte serioasă, dar azi am aflat că nu este vorba despre o hepatită de cauză necunoscută, este vorba despre o afecţiune genetică -Boala Wilson – care duce la o insuficienţă hepatică gravă şi care se pretează pentru transplant. (...)

Deja copilul a fost transferat şi mâine o echipă mixtă (…) va efectua un transplant de urgenţă la acest copil, dar care nu are nicio legătură cu hepatitele.”

În cursul zilei de azi fetița în vârstă de 5 ani  a fost transferată la Institutul Clinic Fundeni, unde va fi efectuat în perioada imediat următoare transplantul hepatic.

Fetița este în stare gravă, dar stabilă, specifică pacienților cu insuficiență hepatică, având și alte comorbidități.

În cursul zilei de mâine o echipă mixtă de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” și de la Centrul de Transplant Hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni va realiza transplantul. Donatorul va fi un tânăr de 17 ani.

Întrebat dacă cele aproape 170 de cazuri de hepatită de cauză necunoscută raportate în 12 ţări de către OMS au legătură cu Covid 19, ministrul Sănătății a afirmat: „Deocamdată nu avem decât supoziţii, nu avem niciun fel de argumente ştiinţifice solide. Există cazuri de hepatită la copii care nu au avut infecţie cu adenovirus şi există şi copii care nu au făcut Covid. Pe de altă parte, să ştiţi că în România avem în fiecare an nişte zeci de cazuri de hepatită de cauză necunoscută la copii. Nu este o chestiune neapărat nouă”, a mai afirmat ministrul Sănătăţii.

 

 

×
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close