Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Rafila: "Nu există niciun studiu în lume care să arate să Arbidolul ar avea efect asupra infecţiei cu coronavirus"

Rafila: "Nu există niciun studiu în lume care să arate să Arbidolul ar avea efect asupra infecţiei cu coronavirus"

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a clarificat, duminică, la Antena 3, că Arbidolul nu are vreun efect asupra infecţiei cu coronavirus, după cum arată studiile făcute în lume.

Rafila: "Nu există niciun studiu în lume care să arate să Arbidolul ar avea efect asupra infecţiei cu coronavirus"
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    09 Ian 2022   •   22:34

Clarificarea oficialului vine după ce multă lume, inclusiv unii medici, au vorbit despre eficienţa acestui tratament în boala COVID.

"Aşa cum nu este documentat faptul, de exemplu, că Arbidolul ar avea vreun efect, nu există niciun articol, unul în lume care să arate să Arbidolul ar putea să aibă efect favorabil asupra infecţiei cu coronavirus, tot aşa există dovezi zi de zi pe care le am de la mine de la spital, de la celelalte spitale din România care îmi arată că 9 din 10 persoane care sunt la Terapie intensivă sau care decedează sunt nevaccinate. 

E clar că dacă 9 din 10 sunt grav sau mor e clar că vaccinul are un efect. Acesta e lucru demonstrabil. 

Sunt şi foarte multe articole ştiinţifice în acest sens şi mod evident în această conjunctură eu recomand vaccinarea foarte serios, mai ales persoanelor care sunt din categoriile la risc.

Adică cele care ar putea să facă din cauza vârstei şi a altor boli pe care le au", a declarat ministrul Alexandru Rafila, duminică, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

Alexandru Rafila: "Cei care ies din carantină trebuie să primească mesaj de la DSP"

Ministrul Sănătăţii: "Omicron se va transmite comunitar în maxim două săptămâni. Suntem pe trend ascendent"

Alexandru Rafila: "Vaccinarea nu va fi obligatorie în România, din punctul meu de vedere"

×
Subiecte în articol: Subiectiv Alexandru Rafila Arbidol
Parteneri
Euroins dă în judecată statul român!
x close