Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Cornel Tăbăcaru: "Mătușa mea e internată cu miocardită, după ce s-a vaccinat cu a doua doză"

Cornel Tăbăcaru: "Mătușa mea e internată cu miocardită, după ce s-a vaccinat cu a doua doză"

Cornel Tăbăcaru, a intervenit duminică seară în direct la Antena 3, unde a vorbit în exclusivitate, despre mătușa sa, care a fost diagnosticată cu miocardită. Femeia, în vârstă de 88 de ani, s-ar fi simţit rău, după ce s-a vaccinat cu a doua doză a vaccinului Moderna.

Cornel Tăbăcaru: "Mătușa mea e internată cu miocardită, după ce s-a vaccinat cu a doua doză"
de Iulia Gorgorin    |    11 Iul 2021   •   22:45

Experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), au specificat într-un comunicat că situaţii de miocardită şi pericardită au fost semnalate în mai multe ţări, în special în Statele Unite, iar datele actuale sugerează că miocardita ar fi generată în urma vaccinării cu serul ARN mesager. 

Şi în ţara noastră au fost raportate câteva cazuri de astfel de reacţii adverse după vaccinare.

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a făcut precizări importante sâmbătă, în exclusivitate la Antena 3.

"Sunt două cazuri raportate de miocardită la doi adolescenţi de 17 ani. Este un caz din Bacău care a fost raportat şi care a fost prezentat de către colegii de la Direcţia de Sănătate Publică Bacău şi a fost inclusiv în spaţiul public mediatizat şi al doilea caz, în Bucureşti, însă amândouă au avut o evoluţie favorabilă", a anunţat dr. Valeriu Gheorghiţă, sâmbătă, la Antena 3.

Mătuşa lui Cornel Tăbăcaru, internată cu miocardită în spital

"Ne-am trezit că o mătușă de a mea care a făcut primul vaccin, vreo două zile a fost așa mai amețită. Chiar dacă are 88 de ani arată ca o floricică (...) A venit să facă rapelul. Prima zi, aoleu mi-e rău, a doua zi, aoleu mi-e rău, oboseală, ea care se plimba cu cățelușul. După șase pași obosea. Eu l-am sunat pe doctorul Ion Alexie  (n.r. medic român în Las Vegas) și ne-a spus să mergem cu ea la spital. S-a dus la spital și au găsit-o cu miocardită. I-au făcut repede analizele, o scădere de hemoglobină. Eu nu mă pricep, doctorii de acolo se pricep. Au pus-o pe transfuzie de sânge și a stat verișoara mea toată noaptea lângă ea, până azi dimineața la 6", a povestit Cornel Tăbăcaru în cadrul emisiunii "Subiectiv" de duminică seara.

Dr. Valeriu Gheorghiţă îndeamnă populaţia să se vaccineze

Medicul Valeriu Gheroghiţă spune însă că beneficiile vaccinării depăşesc riscurile şi îndeamnă populaţia să se imunizeze, mai ales în condiţiile în care cel de-al patrulea val al pandemiei ameninţă deja tot mai multe ţări.

În acest context, Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor, a publicat un raport despre COVID-19 care arată că boala se va răspândi, mai degrabă în rândul copiilor în următoarea perioadă. 

"Cel mai important mesaj este ca cei din familie, adulţii, să fie vaccinaţi şi să fie protejaţi, pentru că, cel mai frecvent copiii sunt expuşi în interiorul familiei. Din acest punct de vedere, evident este mai probabil ca virusul să genereze un număr mai mare de cazuri în rândul tinerilor, în rândul copiilor, pentru că procentul de acoperire vaccinal este redus la această categorie de vârstă. De asemenea, tinerii interacţionează foarte mult fizic, se întâlnesc", a spus Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare avertizează că fără a creşte numărul persoanelor vaccinate, va fi foarte greu să evităm mai târziu o creştere a numărului de cazuri.

Citiţi şi: Reacţia dr. Valeriu Gheorghiţă, despre problemele cu inima din cauza vaccinului pe bază de ARN mesager
 

×
Parteneri
Horoscop 25 septembrie 2023. Leii au parte de certuri în cuplu
x close