Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Dănuţ Iacob, despre cel mai dur moment al vieții lui: „Anchetatorul m-a băgat într-o celulă, stropise cu sânge pe jos și mi-a zis să stau în genunchi...”

Dănuţ Iacob, despre cel mai dur moment al vieții lui: „Anchetatorul m-a băgat într-o celulă, stropise cu sânge pe jos și mi-a zis să stau în genunchi...”

Dănuţ Iacob, despre cel mai dur moment al vieții lui: „Anchetatorul m-a băgat într-o celulă, stropise cu sânge pe jos și mi-a zis să stau în genunchi...”
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    26 Apr 2019   •   20:57

Revolta din 15 noiembrie 1987 de la Brașov a fost una din puținele acțiuni ample de protest împotriva regimului comunist din România.

Represiunea regimului a fost cruntă: 540 de muncitori au fost arestaţi, iar 61 dintre ei – condamnaţi. Mărturiile lor sunt încă vii!

Dănuţ Iacob era tânăr atunci când au izbucnit protestele la Braşov. Avea 19 ani.

A trăit şi supravieţuit acelor vremuri și a povestit la emisiunea „Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv” cel mai dur moment al vieții sale. 

„L-am întâlnit pe Dumnezeu. A fost un moment în care anchetatorul a zis: „Ia mizeria asta și execută-l”. M-a băgat într-o celulă unde erau patru pereți, o ușă și o plasă deasupra. Stropise cu sânge pe jos și mi-a a zis să stau în genunchi, apoi a închis ușa. M-am pus în genunchi și am zis „Tatăl nostru”. După vreo câteva momente m-a scos din celulă. A fost probabil cel mai dur moment al vieții mele. Ne întâlneam cu colegii în celulă și la un moment dat chiar ne plăcea bătaia, să nu ne mai supună la asemenea torturi psihice. Eu aveam 19 ani și ne vorbea despre părinții noștri, despre soție, despre familie, frați si despre ce se întâmplă cu ei. Ne consideram vinovați și că era normal să plătim, dar ne măcina atunci gândul la familie”, a povestit Dănuț Iacob.

„Noi nu ne-am aflat niciodată călăii. Nu știm nici în ziua de astăzi cine sunt”, a adăugat el.

Dănuţ Iacob este vicepreşedinte al Asociaţiei 15 noiembrie 1987.

Citiți și:

Mărturii din iadul lagărelor cu deținuți politici. Cum ancheta „măcelarul de la Interne”

×
Subiecte în articol: Subiectiv condamnati
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close