Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv George Simion vrea mii de români în stradă, la protestul faţă de facturile uriaşe: "Nu e nicio criză energetică în România"

George Simion vrea mii de români în stradă, la protestul faţă de facturile uriaşe: "Nu e nicio criză energetică în România"

Liderul AUR, George Simion, vrea să organizeze un protest asemănător cu cel din Cehia, faţă de preţurile uriaşe la energie. 

George Simion vrea mii de români în stradă, la protestul faţă de facturile uriaşe: "Nu e nicio criză energetică în România"
Sursa foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Sep 2022   •   09:52

Preşedintele AUR îşi cheamă susţinătorii în stradă, pe 2 octombrie. 

În context, zeci de mii de oameni au protestat, în week-endul ce tocmai s-a încheiat, la Praga şi au cerut Coaliţiei aflate la guvernare în Cehia decizii concrete pentru a controla creşterea preţurilor la energie. 

Întrebat cu ce scop va fi organizat acest protest, Simion a răspuns:

"Pentru restabilirea logicii normalităţii. Nu este nicio criză energetică în România. 

Producem la fel de multă energie ca acum un an, când nu era niciun război, doar că au trebuit să majoreze prețul energiei peste tot în lume și să simuleze această criză energetică. 

Cerem alegeri anticipate. Este un protest anti-guvernamental. 

Sperăm să iasă mii, poate zeci de mii de oameni în stradă. Noi vom fi acolo cu membrii şi simpatizanţii noştri. 

Sperăm să ni se alăture şi alte structuri sociale și politice, sindicate, patronate, oameni care s-au săturat de facturile exorbitante, de prețurile care cresc pe zi ce trece", a spus George Simion, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

×
Parteneri
Alertă naţională: Gaz radioactiv în 25% din școli și grădinițe
x close