Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Iulian Iancu: "Inflaţia se va situa anul viitor undeva la 10%"

Iulian Iancu: "Inflaţia se va situa anul viitor undeva la 10%"

Iulian Iancu, președintele Comitetului Roman- World Energy Council, a declarat joi, la Antena 3, că inflaţia va fi în România, în 2022, undeva la 10%. "În 2022 nu vom trăi mai bine decât în 2021", spune el.

Iulian Iancu: "Inflaţia se va situa anul viitor undeva la 10%"
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Preda    |    30 Dec 2021   •   19:56

"În prima lună a anului 2022, ianuarie, avem cel mai mare preţ la gaze naturale din Europa(...). În această iarnă preţurile se vor menţine la fel de ridicate. La 1 aprilie însă se va produce un şoc. Dispar măsurile de compensare şi de plafonare", a spus Iulian Iancu.

"La 1 aprilie preţul energiei electrice va fi dublu pentru consumatorul casnic.

Vedem toate contractele încheiate pentru anul viitor, ele se menţin la un nivel atât de ridicat până pe la 1 aprilie, apoi se aşază pe un plafon până la sfârşitul anului de 200%. Omul acum e protejat prin schemă de compensare, când se va ridica schema va plăti dublu.

Când plăteşti dublu şi nu ai schemă de compensare în continuare atunci acest preţ se duce în nivelul de trai, se duce în competitivitate economică, se duce în toate produsele şi serviciile", a mai spus Iulian Iancu.

Iulian Iancu: Vom înregistra o cădere economică, o creştere a inflaţiei

"Inflaţia se va situa anul viitor undeva la 10%. Corodează toată puterea de cumpărare şi nivelul de trai şi anulează toate măsurile legate de creşteri de pensii, de creşteri de alocaţii, de salarii", a adăugat președintele Comitetului Roman- World Energy Council.

"În 2022 nu vom trăi mai bine decât în 2021", a concluzionat el.

×
Parteneri
Horoscop 29 martie. Zi importantă pentru Capricorni şi Săgetători
x close