Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Marcel Ciolacu: "Nu toate pensiile cresc cu acelaşi procent. Sunt pensii de 1.500 de lei, acolo trebuie o majorare mai mare"

Marcel Ciolacu: "Nu toate pensiile cresc cu acelaşi procent. Sunt pensii de 1.500 de lei, acolo trebuie o majorare mai mare"

Pensiile românilor nu vor creşte toate cu acelaşi procent, mai ales cele mici, a reiterat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, duminică, la Antena 3 CNN.

Marcel Ciolacu: "Nu toate pensiile cresc cu acelaşi procent. Sunt pensii de 1.500 de lei, acolo trebuie o majorare mai mare"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    13 Noi 2022   •   21:31

"Sunt în România pensii de 1.500 de lei, de 1.800 de lei. La acestea trebuie o mărire procentuală mai mare.

Pensiile mari cresc cu o sumă mai mică, cele mici cu o sumă mai mare.

Pensiile militare nu intră în categoria pensiilor speciale", a anunţat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, duminică, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3 CNN.

În plus, şeful PSD a mai precizat că Ministerul Muncii va face o lege pentru modificarea la pensiile speciale.

Totodată, a mai precizat social-democratul, această coaliţie de guvernare trebuie să funcţioneze până în 2024.

"România trebuie guvernată şi ne-am asumat acest lucru şi eu cred cu toată tăria că aceast coaliţie trebuie să funcţioenze cel puţin până în 2024 în contextul internaţional", a precizat Ciolacu.

Mai exact, social-democratul vorbeşte de creşterea diferenţiată a pensiilor, el susţinând că la pensiile speciale doar partea de contributivitate ar urma a fi majorată, în timp ce pentru pensiile mici procentul de majorare să fie mai mare.

"Sunt ferm convins, eu nu am văzut încă de la interministerială, care sunt soluţiile pentru a se închide această discuţie. Pe 31 decembrie se închide discuţia cu pensiile speciale. Mărirea punctului de pensie se discutăm întotdeauna în zona de contribuţie", a mai arătat Ciolacu.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close