Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Ministrul Muncii: "Nu e normal să fie ținuți oamenii pe salariul minim"

Ministrul Muncii: "Nu e normal să fie ținuți oamenii pe salariul minim"

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat, miercuri, la Antena 3, motivele pentru care angajatorii nu trebuie să fie nemulțumiți de obligativitatea acordării salariului minim pe economie lucrătorilor cu o vechime mai mare de doi ani la locul respectiv de muncă.

Ministrul Muncii: "Nu e normal să fie ținuți oamenii pe salariul minim"
Sursa foto: Colaj Agerpres
de Gabriel Dano    |    05 Ian 2022   •   21:59

"Ajung oamenii la pensie și ajunge să se spună despre ei, deși au lucrat o viață întreagă, că sunt asistați social în mod total incorect. Însă, eu am venit cu un apel respectuos către mediul privat și am spus că atunci când angajatorul va avea uh parteneriat serios, dar onest în ambele sensuri cu angajatul, angajatul se va simți respectat și randamentul muncii va crește și rezultatul financiar al angajatorului va crește... Dacă tu îl ții pe un om o viață întreagă în firmă cu salariul minim înseamnă că tu nu ai nevoie de el.

Ca să înțelegeți esența măsurii - în cei doi ani de zile, prin măsurile economice pe care PSD le-a propus la programul de guvernare, ne dorim să sprijinin angajatorul să califice acea persoană care e plătită cu salariul minim. Înțeleg să plătești cu salariul minin un necalificat, dar atunci când îți califici personalul (...) el să aibă un randament mai mare și să-și câștige salariul mai mult decât minim", a declarat Marius Budăi, în emisiunea Subiectiv, moderată de Răzvan Dumitrescu.

Guvernul a adoptat recent actul normativ care prevede că începând cu 1 ianuarie angajatorii nu vor mai putea acorda salariul minim pe economie lucrătorilor cu o vechime mai mare de doi ani la locul respectiv de muncă.

Salariaţii care au avut şi până la 1 ianuarie 2022 salariul minim primesc un venit mai mare decât valoarea acestuia la doi ani de la 1 ianuarie 2022.

×
Subiecte în articol: Marius Budăi Subiectiv
Parteneri
Horoscop iunie-decembrie 2023. Căsătorii şi câştiguri materiale la Scorpioni
x close