Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Zona din Ucraina de o importanță strategică deosebită pentru Rusia. Generalul Mircea Mîndrescu: ”Acolo sunt forțele ucrainene cel mai bine dotate și cele mai instruite”

Zona din Ucraina de o importanță strategică deosebită pentru Rusia. Generalul Mircea Mîndrescu: ”Acolo sunt forțele ucrainene cel mai bine dotate și cele mai instruite”

Generalul în rezervă Mircea Mîndrescu, fost comandant în cadrul NATO, a explicat, în cadrul emisiunii Subiectiv, importanța vizitei șefului Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, Valeri Gerasimov, în zona orașului ucrainean Izium, aflat la 120 de kilometri de capitala Kiev.

Zona din Ucraina de o importanță strategică deosebită pentru Rusia. Generalul Mircea Mîndrescu: ”Acolo sunt forțele ucrainene cel mai bine dotate și cele mai instruite”
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Apr 2022   •   22:22

„În acest moment, teatrul de operațiuni militare conține întregul teritoriu al Ucrainei, iar în Kiev avem comandamentul strategic care este vizat. Avem fel de fel de atacuri care înseamnă că acele zone sunt zone importante din punct de vedere logistic, militar.

Se apropie 9 mai și toți știm că 9 mai are o valoare deosebită în cultura militară rusă pentru poporul rus în general și trebuie să se realizeze ceva ce poate fi vândut poporului până pe 9 mai. Nu mai e mult.

Comandantul vine să controleze și să observe zona cea mai importantă. Acolo unde decizia se ia. Iziumul este o  asemenea zonă. În această zonă găsim forțele ucrainene cel mai bine dotate, cele mai instruite, care luptă din 2014 în această zonă și care sunt îngropate la pământ în lucrări de fortificație care seamănă cu cele din Primul Război Mondial. De aici explicația înaintării extrem de grele a rușilor.”, a explicat generalul Mircea Mîndrescu.

Forțele ruse au capturat satele de la sud de Izium în ultimele zile și se pregătesc pentru noi atacuri. Oficialii și analiștii ucraineni și occidentali spun că progresul Moscovei este lent, dar urmează mișcări decisive.

Progresul armatei rusești la sud de Izium pare a avea ca scop eliminarea trupelor ucrainene din orașele Slaviansk și Kramatorsk. Mai spre est, spre orașul Liman, rușii încearcă să încercuiască orașele Severodonețk și Lisichansk, potrivit Wall Street Journal.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close