Antena 3 CNN Festivalul Enescu 200 de tineri vor participa la Concursul Internațional George Enescu 2016

200 de tineri vor participa la Concursul Internațional George Enescu 2016

200 de tineri vor participa la Concursul Internațional George Enescu 2016
02 Sep 2016   •   11:43

Aproximativ 200 de tineri vor participa la Concursul Internaţional George Enescu, care începe pe 3 septembrie în Bucureşti, la Ateneul Român. Concursul este între primele cinci competiţii de muzică clasică din lume. Pe scenă vor urca 11 tineri artişti din România.

De sâmbătă şi până pe 25 septembrie, 196 de tineri din 38 de ţări vin la Ateneul Român să arate că pot deveni cei mai buni muzicieni ai lumii, în cadrul concursului Internaţional George Enescu.

Tinerii artişti vor trebui să interpreteze compoziţii ale lui George Enescu şi vor avea mai multe probe prin care vor încerca să convingă juriul că sunt cei mai buni. Vor fi 19 recitaluri şi concerte, iar deschiderea concursului va fi făcută de trei dintre căştigătorii de până acum ai competiţiei George Enescu.

Ministerul Culturii este un partener de tradiţie a acestei competiţii. Bugetul alocat de Guvernul României pentru Concursul Enescu este de 3,3 milioane de lei.

Finala de Violoncel va avea loc pe 13 septembrie, cea de vioară pe 19 septembrie, iar finala de pian pe 25 septembrie.

Trofeul Concursului Enescu reprezintă cele trei instrumente, violoncel, vioară şi pian, suprapuse într-o formă stilizată și este realizat din cristal și granit.

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close