Antena 3 CNN Externe 209 milioane de dolari, suma record pe care trebuie să o plătească o companie americană

209 milioane de dolari, suma record pe care trebuie să o plătească o companie americană

209 milioane de dolari, suma record pe care trebuie să o plătească o companie americană
Sursa foto: Foto: procuratura.md
de N.B.    |    07 Dec 2011   •   08:57

O companie de din statul american West Virginia este obligată de justiţie să plătească o sumă record, 209 milioane de dolari, pentru un accident într-o mină de aur pe care o deţine, informează AFP.

În 2009, în mina de aur deţinută de Upper Big Branch în West Virgina, a avut loc o explozie în urma unei acumulări de gaze, care a provocat moartea a 29 de persoane. În 2010, Upper Big Branch a fuzionat cu Alpha Natural Resources, astfel încât întreaga sumă va fi achitată de noua companie.

Cele 209 milioane de dolari reprezintă despăgubiri pentru familiile afectate de accidentul din mină, precum şi investiţii în măsuri de securitate.

ANR va plăti 1,5 milioane de dolari familiei fiecărui miner decedat, precum şi celor doi mineri răniţi în accident. 80 de milioane de dolari vor fi investiţi în securitatea minelor ANR, 48 de milioane de dolari vor fi donate unui fond care finanţează cercetări privind siguranţa minieră, iar 34,8 milioane de dolar va fi amenda plătitî către aministraţia pentru sănătate şi securitate în mine.

×
Subiecte în articol: despagubire
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close