Antena 3 CNN Externe Într-o singură zi, 99 de persoane confirmate cu noul coronavirus pe pachebotul Diamond Princess

Într-o singură zi, 99 de persoane confirmate cu noul coronavirus pe pachebotul Diamond Princess

Situaţie gravă pe pachebotul Diamond Princess, aflat în carantină în portul Yokohama: de la o zi la alta, încă 99 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus. 

Într-o singură zi, 99 de persoane confirmate cu noul coronavirus pe pachebotul Diamond Princess
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    18 Feb 2020   •   09:35

În aceste condiţii, carantina care ar trebui să se încheie mâine s-ar putea prelungi. Un român contaminat pe navă este în continuare internat într-un spital japonez şi se simte bine. Alţi 16 compatrioţi rămân blocaţi pe navă.

Au fost, în schimb, evacuaţi toţi pasagerii americani. Dar şi printre ei s-au strecurat purtători ai virusului aşa că vor fi, cu toţii, plasaţi în izolare în Statele Unite. Potrivit ultimelor date, virusul a făcut aproape 1.900 de victime la nivel mondial.

Aproape toţi americanii aflaţi la bordul navei Diamond Princess, aflată în portul Yokohama, au ajuns, pe calea aerului, în Statele Unite. În avioane ar fi trebuit să urce doar cei sănătoşi, dar, din motive încă neclare, printre ei s-au aflat şi 14 oameni testaţi pozitiv. 

Este posibil ca ei să fi contaminat şi alte persoane deoarece s-au aflat în contact cu ceilalţi pasageri aproape 40 de minute, înainte de a fi izolaţi. Aşa că americanii repatriaţi vor petrece încă două săptămâni în carantină. 

La bordul navei din Yokohama au rămas peste 3.000 de oameni, printre care şi 16 români. Cu toţii speră ca visul urât să se încheie mâine. Dar şi pentru ei carantina s-ar putea prelungi.

Starea românului din Argeş care lucra ca ospătar pe vas este bună, dar el rămâne internat sub supravegherea medicilor japonezi. În acest timp, în China, peste 780 de milioane de oameni sunt supuşi unor restricţii severe. În zona unde a izbucnit epidemia, o singură persoană din fiecare familie poate ieşi din casă la fiecare trei zile. 

De frica virusului, oamenii îşi dezinfectează şi banii. 

Presa internaţională titrează şi că preşedintele Xi Jinping ar fi ştiut de la începutul lui ianuarie despre existenţa virusului, dar a aşteptat două săptămâni înainte să ia măsuri. 

Psihoza virusului s-a răspândit şi la Hong Kong, cu efecte inedite: trei indivizi înarmaţi cu cuţite au jefuit un camion care transporta hârtie igienică. Acesta este unul din produsele care a început să lipsească din magazine, din cauza epidemiei.  
 

×
Subiecte în articol: coronavirus diamond princess
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close