Antena 3 CNN Externe A fost sau nu ucis liderul islamist Mokhtar Belmokhtar. Iată fotografia publicată de RFI care ar confirma decesul

A fost sau nu ucis liderul islamist Mokhtar Belmokhtar. Iată fotografia publicată de RFI care ar confirma decesul

A fost sau nu ucis liderul islamist Mokhtar Belmokhtar. Iată fotografia publicată de RFI care ar confirma decesul
Sursa foto: Foto: telegraph.co.uk
05 Mar 2013   •   11:23
Radio France Internationale (RFI) a publicat luni seară, pe site-ul său, o fotografie prezentată ca fiind cea a cadavrului liderului islamist Mokhtar Belmokhtar, informează AFP.
   
Imaginea reia fotografia prezentată pe un telefon mobil, de militarii din Ciad care s-au întors de pe front, trimisului special al RFI la Tessalit în nord-estul Mali, Madjiasra Nako.


Foto captură france24.com
   
Militarii i-au spus că acest cadavru a fost fotografiat sub supravegherea lor şi că acesta este într-adevăr cel al lui Belmokhtar supranumit "Chiorul", care ar fi fost ucis sâmbătă în valea Ametetai.
   
Potrivit RFI, această fotografie a determinat autorităţile din Ciad să anunţe moartea în luptă a liderului islamist, care a organizat luarea de ostatici masivă şi sângeroasă din ianuarie la o instalaţie de exploatare a gazelor din sudul Algeriei, In Amenas.
   
În imagine, bărbatul prezentat ca fiind cel supranumit "Chiorul" este în uniformă. Figura sa este plină de sânge.
   
Luni, preşedintele Ciadului Idriss Deby a repetat că trupele sale l-au ucis pe Mokhtar Belmokhtar şi că trupul lui neînsufleţit, precum şi cel al lui Abu Zeid nu au fost expuse din respect faţă de principiile islamului.
  
Decesul lui Abu Zeid, unul dintre liderii din Mali ai Al-Qaida în Maghrebul Islamic (AQMI), părea să se confirme, luni, în timp ce cel al lui Belmokhtar rămânea încă incert.

Sub acoperirea anonimatului, un susţinător al jihadului din AQMI a declarat luni că Abu Zeid a murit, dar a dezminţit decesul lui Mokhtar Belmokhtar, potrivit agenţiei mauritane de ştiri Sahara Medias (privată).
   



×
Subiecte în articol: Al Qaeda al Qaida
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close