Antena 3 CNN Externe A murit Dame Mary Quant, creatoarea de modă care a dat lumii fusta mini

A murit Dame Mary Quant, creatoarea de modă care a dat lumii fusta mini

Creatoarea de modă Dame Mary Quant, cea care a popularizat fustele mini care au contribuit la definirea anilor '60, a murit la vârsta de 93 de ani.

A murit Dame Mary Quant, creatoarea de modă care a dat lumii fusta mini
Sursa foto: Profimedia
de Claudia Popovici    |    13 Apr 2023   •   17:57

Vestea morţii creatoarei de modă Dame Mary Quant a fost dată de familie, care într-o declarație pentru agenția de știri PA a precizat că aceasta „a murit liniștită în această dimineață acasă, în Surrey, Marea Britanie”.

Dame Mary Quant a fost creditată pentru popularizarea fustelor mini care au contribuit la definirea anilor '60.

Familia sa a declarat că a fost „unul dintre cei mai recunoscuți creatori de modă ai secolului XX la nivel internațional și un inovator remarcabil”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

„Și-a deschis primul magazin Bazaar în Kings Road în 1955, iar talentul ei vizionar și creativ a stabilit rapid o contribuție unică la moda britanică”.

Fostul editor Vogue, Alexandra Shulman, a condus omagiile pe rețelele de socializare, scriind pe Twitter:

„RIP Dame Mary Quant. Un lider al modei, dar și al antreprenoriatului feminin - un vizionar care a fost mult mai mult decât o tunsoare grozavă”.

Muzeul Victoria & Albert a declarat: „Este imposibil de supraestimat contribuția lui Quant la modă. Ea a reprezentat libertatea veselă a modei anilor 1960 și a oferit un nou model pentru femeile tinere. Moda de astăzi datorează atât de mult viziunii sale deschizătoare de drumuri”, notează Mediafax. 

Dame Mary a fost una dintre cele mai influente figuri de pe scena modei din anii 1960 și este creditată pentru că a făcut moda accesibilă maselor cu modelele sale elegante, aerodinamice și vibrante.

Născută în sud-estul Londrei la 11 februarie 1930, Dame Mary a fost fiica a doi profesori galezi.

În anii 1950, a obținut o diplomă în educație artistică la Goldsmiths College, unde l-a întâlnit pe soțul ei, Alexander Plunket Greene, care mai târziu a contribuit la crearea mărcii sale.

×
Subiecte în articol: creatoare de moda a murit fusta
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close