Antena 3 CNN Externe A murit Walter Cunningham, ultimul astronaut supraviețuitor al misiunii Apollo 7 care a dus primii oameni pe Lună

A murit Walter Cunningham, ultimul astronaut supraviețuitor al misiunii Apollo 7 care a dus primii oameni pe Lună

Walter Cunningham, astronaut NASA și pilot al primului zbor cu echipaj în cadrul celebrului program Apollo al agenției spațiale, a murit marți dimineață, la vârsta de 90 de ani.

A murit Walter Cunningham, ultimul astronaut supraviețuitor al misiunii Apollo 7 care a dus primii oameni pe Lună
Sursa foto: Captură Facebook/ NASA
de Andreea Ştefan    |    04 Ian 2023   •   10:00

Cunningham a fost unul dintre primii membri ai programului de zboruri spațiale cu echipaj uman al NASA, fiind membru al celei de-a treia promoții de astronauți, alăturându-se agenției spațiale în 1963.

El a fost selectat pentru a pilota Apollo 7, prima misiune cu echipaj din cadrul programului NASA care a dus oameni pe Lună.

"Dorim să ne exprimăm imensa noastră mândrie pentru viața pe care a trăit-o și profunda noastră recunoștință pentru omul care a fost - un patriot, un explorator, pilot, astronaut, soț, frate și tată", a precizat familia Cunningham într-o declarație transmisă de NASA.

Remembering Astronaut Walt Cunningham

Today we mourn the passing of Walt Cunningham: U.S. Marine, patriot, and Apollo astronaut. Cunningham spent 11 days in low-Earth orbit during Apollo 7, the first crewed Apollo flight, and was instrumental to our Moon landing's program success: https://go.nasa.gov/3jPOTMQ

Publicată de NASA - National Aeronautics and Space Administration pe Marţi, 3 ianuarie 2023

Misiunea Apollo 7 a fost lansată în 1968 și a durat aproximativ 11 zile, trimițând echipajul într-o călătorie pe orbită care echivala cu un zbor de testare pentru a demonstra capacitatea capsulei Apollo de a se întâlni cu o altă navă spațială pe orbită și de a deschide calea pentru viitoarele explorări în spațiu. De asemenea, a fost remarcabil și pentru că a prezentat prima transmisie TV în direct a americanilor din spațiu, potrivit NASA.

Cunningham a fost ultimul membru supraviețuitor al echipajului Apollo 7, din care mai făceau parte astronauții Wally Schirra și Donn Eisele.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Walter Cunningham Apollo 7 a murit
Parteneri
Categoria de români care va primi 1.500 de lei în plus la pensie
x close