Antena 3 CNN Externe A vrut să urce cu o bombă artizanală într-un avion Ryanair. Ce s-a întâmplat după două zile

A vrut să urce cu o bombă artizanală într-un avion Ryanair. Ce s-a întâmplat după două zile

A vrut să urce cu o bombă artizanală într-un avion Ryanair. Ce s-a întâmplat după două zile
01 Aug 2017   •   10:32

Un grav incident aviatic a atras recent atenția presei internaționale. Mari publicații, precum The Guardian, prezintă cazul unui bărbat care a încercat să urce cu o bombă la bordul unui avion Ryanair și care, câteva zile mai târziu, a fost lăsat să zboare într-o altă aeronavă.

Pe 30 ianuarie, Nadeem Muhammad, în vârstă de 43 de ani, a fost supus unor percheziții, după ce a încercat să ducă o bombă la bordul unui avion al companiei Ryanair. Ofițerii de securitate ai aeroportului din Manchester au descoperit dispozitivul explozibil, fabricat din baterii, bandă adezivă, un marker și ace. Bărbatul a încercat să dispozitivul într-un rucsac.

Născut în Pakistan, dar cu pașaport italian, Muhammad intenționa să detoneze bomba la bordul avionului, în timpul zborului, au dezvăluit luni procurorii. 

Inițial, ofițerii de securitate din aeroport au confiscat dispozitivul, dar pentru că nu au descoperit urme de substanțe explozibile, au tras concluzia că acesta nu avea cum să fie periculos. După ce a fost supus unui interogatoriu și a susținut în fața polițiștilor că soția lui i-ar fi pus dispozitivul în rucsac, pentru a se răzbuna pe el, bărbatul a fost lăsat liber și i s-a permis să se urce la bordul unui alt avion, pe 5 februarie.

Bărbatul a fost arestat abia pe 8 februarie, după ce o echipă de geniști au examinat dispozitivul și au concluzionat că acesta era, într-adevăr, o bombă improvizată, care ar fi putut prăbuși avionul.

 

×
Subiecte în articol: bomba artizanala avion
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close