Antena 3 CNN Externe Adunarea Națională din Franța a respins ambele moțiuni de cenzură privind reforma pensiilor

Adunarea Națională din Franța a respins ambele moțiuni de cenzură privind reforma pensiilor

Camera inferioară a Parlamentului Franței, a respins, luni seară, cele două moțiuni de cenzură împotriva planului reformei pensiilor, admițând practic adoptarea prin procedura asumării răspunderii guvernamentale.

Adunarea Națională din Franța a respins ambele moțiuni de cenzură privind reforma pensiilor
Sursa foto: Twitter FRANCE 24
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Mar 2023   •   21:03

Prima moțiune a întrunit votul a 278 de deputați, cu nouă sub majoritatea de 287 necesară demiterii guvernului.

Camera inferioară a Parlamentului Franţei a respins, apoi, şi a doua moţiune de cenzură împotriva planului reformei pensiilor.

A doua moţiune de cenzură, depusă de formaţiunea de extremă-dreapta Mobilizarea Naţională (RN), a primit doar 94 de voturi pentru în Adunarea Naţională, cu mult sub majoritatea de 287 de voturi, conform cotidianului Le Monde.

Guvernul francez a supraviețuit, luni, la două voturi de cenzură depuse de parlamentarii opoziției, supărați că președintele Emmanuel Macron a folosit o putere constituțională specială pentru a forța o reformă nepopulară a pensiilor fără un vot parlamentar. 

Reformele pensiilor sunt acum adoptate conform legii franceze, dar parlamentarii din opoziție au promis că își vor continua lupta împotriva noii legi controversate.

Citește și: Parisul, cuprins de haos: protestatari furioși au ieșit de dimineață în stradă, au aprins fumigene și au blocat circulația

×
Subiecte în articol: Franta reforma pensiilor
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close