Antena 3 CNN Externe Ajutorul oferit de către români refugiaţilor ucraineni, pe prima pagină în The New York Times

Ajutorul oferit de către români refugiaţilor ucraineni, pe prima pagină în The New York Times

Prestigioasa publicație, The New York Times a publicat luni, pe prima pagină, o fotografie a unei familii de refugiați ucraineni, aflată la Suceva, unde a găsit adăpost și un ”bun venit din inimă”.

Ajutorul oferit de către români refugiaţilor ucraineni, pe prima pagină în The New York Times
Sursa foto: Facebook/Stefan Mandachi
de Alexandra Ionescu    |    15 Mar 2022   •   11:35

Cu titlul ”Refugiaţii ucraineni în România găsesc adăpost şi un bun-venit din inimă pentru animalele de companie”, The New York Times prezintă povestea soților Viktor şi Rachel Borovic, care au ajuns din Ucraina la Suceava cu câinele lor Busia şi cu pisica Coco.

Aceștia au fost inițial adăpostiți într-o biserică din Suceava, unde li s-a oferit casă și mâncare, însă nu au putut rămâne acolo, deoarece animalele lor de companie nu au fost primite. 

Așa că cei doi au plecat cu animalele la un adăpost care fusese amenajat în sala de bal a Hotelului și Spa Mandachi, care era cunoscut pentru primirea câinilor, pisicilor și oricăror alte animale de companie pe care refugiații ucraineni le-au adus cu ei.

Stefan Mandachi, proprietarul, a postat deja pe pagina sa de Facebook ca „toate animalele de companie sunt binevenite aici”. Domnul Mandachi, care are opt câini, două pisici și doi porci, a aranjat să vină la adăpost un medic veterinar să elibereze pașapoartele necesare pentru animale și cipurile de identitate, care se introduc sub piele.

Soții Borovic, care sunt ingineri și au venit din Sumi, în nord-estul Ucrainei, au avut la dispoziție doar două ore să se pregătească să fugă din oraș după ce a fost anunțat un coridor verde. 

„Ne-am luat pisica, câinele și cizmele”, a spus domnul Borovic, în vârstă de 74 de ani.

După două zile petrecute la hotel, după ce animăluțele au primit cipuri și pașapoarte, cuplul a plecat în Israel, acolo unde locuiește fiul lor. Ca mulți alți refugiați, au plecat cu hainele de pe ei, și cu mult iubitele animale de companie, lăsând în urmă o întreagă viață, și un oraș în ruine.

După atacul Rusiei din 24 februarie, sute de mii de uraineni au trebuit să fugă. Mulți au ajuns în România. Ștefan Mandachi a sărit în ajutorul acestora, punându-le la dispoziție hotelul său. Refugiații au fost primiți cu tot cu animale. Până acum, la Hotelul Mandachi au găsit adăpost și inimi calde peste 4.000 de refugiați, precum și peste 600 de câini și pisici. 

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina New York Times
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close