Antena 3 CNN Externe Ce se ascunde în spatele declarației lui Alec Baldwin, care a spus că nu a apăsat trăgaciul armei ce a ucis-o pe Halyna Hutchins

Ce se ascunde în spatele declarației lui Alec Baldwin, care a spus că nu a apăsat trăgaciul armei ce a ucis-o pe Halyna Hutchins

Actorul Alec Baldwin a lămurit într-un interviu difuzat de postul ABC afirmația conform căreia el nu a apăsat trăgaciul pistolului care a ucis-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins.

Ce se ascunde în spatele declarației lui Alec Baldwin, care a spus că nu a apăsat trăgaciul armei ce a ucis-o pe Halyna Hutchins
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    03 Dec 2021   •   11:06

Drama s-a petrecut în data de 21 octombrie, pe platoul de filmare al producției "The Rust".

Anterior interviului, postul de televiziune a difuzat un fragment în care Baldwin a spus că nu a acționat trăgaciul armei.

În interviul complet, actorul a reconstituit verbal scena fatală.

Alec Baldwin admite că ar putea fi la capătul carierei, după tragedia din 21 octombrie

"(Hutchins) îmi dădea indicații cum să țin arma pentru unghiul camerei, ceea a avut ca rezultat faptul că țeava armei era îndreptată spre punctul aflat sub axila ei", a explicat Baldwin.

Pentru scena respectivă, actorul trebuie să armeze pistolul prin tragerea cocoșului armei, dar fără să apese pe trăgaci.

"Trăgaciul nu a fost apăsat. Nu am apăsat pe trăgaci", a precizat Baldwin.

"Armez pistolul. Spun 'Vezi asta? Vezi asta?' Apoi eliberez cocoșul pistolului iar arma se descarcă", a continuat el descrierea momentului tragic din 21 octombrie.

"Nu știu ce s-a întâmplat pe platou. Nu știu cum a ajuns un glonț în acel pistol. Nu știu. Dar susțin total demersul de a face tot posibilul pentru ca așa ceva să nu se mai întâmple", a concluzionat actorul.

În vârstă de 63 de ani și cu o prestigioasă activitate în cinematografie și televiziune, Alec Baldwin a admis că în urma incidentului din 21 octombrie, soldat cu decesul Halynei Hucthins și rănirea regizorului Joel Souza, cariera sa ar putea lua sfârșit.

El a spus că "nu-i pasă" dacă se va întâmpla astfel.

Poliția încearcă să ia urma glonțului fatal

Baldwin a primit pistolul de la asistentul de regie Dave Halls, care a susținut că nu știa că arma este încărcată.

El a strigat "armă rece" (cold gun), semnalat în mod fals că pistolul nu ar avea muniție.

Halls a primit arma de la armuriera Hannah Gutierrez-Reed. Avocații acesteia spun că femeia nu știe de unde provenea muniția reală.

Poliția a constatat că muniția pentru filmul "The Rust" a avut mai mulți furnizori, inclusiv producătorul PDQ Arm & Prop.

Seth Kenney, proprietarul acestei companii, a declarat anchetatorilor că glonțul letal ar fi putut creat prin reîncărcarea muniției utilizate. 

Kenney a precizat că a livrat pentru "The Rust" gloanțe oarbe și gloanțe de test (dummy rounds, cartușe care nu au nici capse, nici pulbere și care se folosesc pentru verificarea armelor).

×
Subiecte în articol: Alec Baldwin trăgaci
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close