Antena 3 Externe Alegeri anticipate în Bulgaria. Preşedintele Plevneliev anunţă scrutinul la 12 mai

Alegeri anticipate în Bulgaria. Preşedintele Plevneliev anunţă scrutinul la 12 mai

de S.T.    |    28 Feb 2013   •   11:59
Alegeri anticipate în Bulgaria. Preşedintele Plevneliev anunţă scrutinul la 12 mai
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP

Alegerile parlamentare anticipate în Bulgaria vor avea loc la 12 mai, a anunţat, joi, preşedintele Rosen Plevneliev, adresându-se naţiunii din tribuna parlamentului.

"Abordarea cea mai responsabilă şi mai onestă, în contextul impasului în care ne aflăm, este organizarea de alegeri (...). Alegerile vor avea loc pe 12 mai, în cazul în care al treilea mandat (încredinţat unui patid partid parlamentar în vederea formării unui Guvern) eşuează" , a declarat el, citat de AFP.

Premierul bulgar: Poporul ne-a încredinţat puterea, astăzi i-o dăm înapoi

Partidul aflat la putere, GERB, şi socialiştii, principala formaţiune de opoziţie, au refuzat săptămâna aceasta un mandat în vederea formării unui guvern. Vineri, mandatul va fi încredinţat, conform Constituţiei bulgare, unui al treilea partid, şi anume formaţiunea minorităţii turce MDL, care a anunţat deja că refuză.

Un Guvern de tehnocraţi urmează să fie numit pentru a expedia afacerile curente şi a organiza alegerile.

Bulgaria este afectată de proteste zilnice, provocate de sărăcie şi corupţie. Zeci de mii de oameni au manifestat duminică şi au cerut introducerea unui control din partea societăţii civile asupra instituţiilor statului.

Bulgarii au defilat la Sofia, agitând steagul naţional şi scandând sloganuri ca "Mafia", "Partidele, afară" sau "Suntem mulţi, suntem puternici".


"Suntem mulţi, suntem puternici! STOP Mafiei!" Zeci de mii de bulgari continuă protestele faţă de sărăcie şi corupţieBulgaria este cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană (UE).

Citeşte şi:

În 2011, rata cea mai ridicată a celor cu vârste sub 18 ani care sunt expuşi riscului sărăciei a fost înregistrată în Bulgaria (52%), potrivit datelor transmise de EurostatAi imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close