Antena 3 CNN Externe Alegeri Franța. Mesajul președintelui Hollande pentru francezi

Alegeri Franța. Mesajul președintelui Hollande pentru francezi

Alegeri Franța. Mesajul președintelui Hollande pentru francezi
23 Apr 2017   •   15:12

Alegeri Franța. Francois Hollande, preşedintele Franţei aflat la sfârşit de mandat, i-a îndemnat pe alegătorii francezi să "arate că democraţia este mai puternică decât orice", informează duminică AFP. Alegeri Franța.

Alegeri Franța. Temeri de atentate

Alegeri Franța. "(...) Pentru francezi, cred că cel mai bun mesaj pe care pot ei să-l adreseze este să arate că democraţia este mai puternică decât orice", a declarat Hollande, votând dimineaţa în oraşul Tulle, fostul său fief electoral din centrul Franţei.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa este organizat sub o strictă supraveghere, din cauza temerilor privind comiterea de atentate, la trei zile după un atac jihadist comis în plin centrul Parisului şi soldat cu un mort.

Alegeri Franța. Macron a venit cu soția

Alegeri Franța. "În vremurile în care trăim, este esenţial să mergeţi să votaţi", a declarat la rândul său unul dintre cei patru favoriţi din sondaje, candidatul centrist Emmanuel Macron. Mână în mână cu soţia sa Brigitte, el a pozat pentru fotografi în faţa biroului său de vot din Touquet, staţiune cochetă de pe coasta normandă, unde cuplul are o a doua reşedinţă.

Cu zâmbetul pe buze, candidata extremei drepte, Marine Le Pen, a votat la Henin-Beaumont, un bastion al partidului său Frontul Naţional, în nordul ţării. Cu puţin timp înainte de sosirea sa, şase militante Femen, cu bustul dezgolit, purtând măşti ce îi întruchipau pe Marine Le Pen sau pe preşedintele american Donald Trump, şi-au manifestat opoziţia în stradă.

Alegeri Franța. Vot în vestul Parisului

Alegeri Franța. Deputat de Paris, conservatorul Francois Fillon a votat într-un cartier şic din vestul capitalei, cu puţin timp înainte de prânz. Soţia sa, Penelope, suspectată că a beneficiat de presupuse locuri de muncă fictive în calitate de asistent parlamentar al soţului său, s-a prezentat la deschiderea urnelor la Solesmes (vest), împreună cu doi dintre cei cinci copii.

În pofida sondajelor puţin promiţătoare pentru el, candidatul socialist Benoit Hamon s-a declarat "senin", după ce a votat la Trappes, în regiunea pariziană. "Atunci când ai făcut o bună campanie, nu trebuie să ai regrete", a adăugat el.

Alegeri Franța. Optimismul marginalilor

Alegeri Franța. Candidaţii mai puţin cunoscuţi ai scrutinului, precum cel din partea Noului Partid anticapitalist, Philippe Poutou, s-au lăsat de asemenea fotografiaţi la ieşirea de la urne, iar unul dintre cei mai pitoreşti candidaţi, fostul păstor Jean Lasalle, a dat asigurări că va fi "surpriza zilei".

Ultimul dintre cei 11 pretendenţi la Palatul Elysee care şi-a îndeplinit datoria electorală, Jean-Luc Melenchon, reprezentantul stângii radicale, a pus buletinul în urnă, după ce a aşteptat la coadă la biroul său de vot, situat într-o şcoală din capitala franceză.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: alegeri franta Francois Hollande
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close