Antena 3 CNN Externe Alegeri prezidenţiale Franţa: Macron şi Le Pen s-au intersectat într-o uzină plină cu muncitori revoltați

Alegeri prezidenţiale Franţa: Macron şi Le Pen s-au intersectat într-o uzină plină cu muncitori revoltați

Alegeri prezidenţiale Franţa: Macron şi Le Pen s-au intersectat într-o uzină plină cu muncitori revoltați
Sursa foto: Foto:Emmanuel Macron/Facebook
26 Apr 2017   •   20:15

Candidatul la preşedinţia franceză Emmanuel Macron a fost primit miercuri cu huiduieli de către salariaţii unei uzine pe care în cursul dimineţii a vizitat-o şi adversara sa, Marine Le Pen, scrie presa străină, potrivit Agerpres.

În haosul creat la Amiens (oraş din nodul Franţei) de un protestul desfăşurat în faţa uzinei Whirlpool, care urmează să fie relocată în Polonia, centristul şi pro-europeanul Emmanuel Macron a avut parte de o primire ostilă din partea angajaţilor care strigau 'Marine preşedinte'. 

'Este important să nu alimentăm nemulţumirea, dar să fim şi la înălţimea aşteptărilor', a declarat la faţa locului Emmanuel Macron, el acuzând-o totodată pe contracandidata sa că 'exploatează politic' conflictul social declanşat în respectiva uzină unde sute de locuri de muncă sunt ameninţate. 

'Fireşte că în ţară există o stare de furie, o teamă, trebuie să ne asumăm responsabilităţi, de aceea sunt aici', a mai spus Macron înainte de a discuta cu salariaţii departe de ochii presei. 

Dar uzina a fost vizitată în cursul dimineţii şi de lidera extremei drepte, Marine Le Pen, care a sosit acolo chiar atunci când Emmanuel Macron discuta în oraş cu liderii sindicali ai angajaţilor. 

'Evident că a fost un mesaj', i-a răspuns Le Pen lui Macron. 'Când am aflat că Emmanuel Macron urma să vină aici şi că nu intenţiona să se întâlnească cu salariaţii (...), am considerat aceasta o dovadă a unui asemenea dispreţ faţă de ceea ce trăiesc salariaţii Whirlpool încât am decis să ies din comitetul meu strategic şi să vin să vă văd', a explicat ea.

Surprinzătoarea încrucişare a drumurilor celor doi aspiranţi la preşedinţia Franţei a adus un plus de tensiune în campania electorală pentru turul doi, ce se va desfăşura pe 7 mai şi pentru care sondajele îl dau favorit pe Macron cu procente între 60% şi 64% din intenţiile de vot.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close