Antena 3 CNN Externe Alegeri prezidențiale Franța: Prezența la vot, la fel ca în primul tur la Alegeri prezidențiale Franța

Alegeri prezidențiale Franța: Prezența la vot, la fel ca în primul tur la Alegeri prezidențiale Franța

Alegeri prezidențiale Franța: Prezența la vot, la fel ca în primul tur la Alegeri prezidențiale Franța
Sursa foto: Foto: Pixabay
07 Mai 2017   •   13:39

Alegeri prezidențiale Franța Rata de participare la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Franţa, în care se confruntă centristul Emmanuel Macron şi reprezentanta Frontului Naţional (extrema dreaptă), Marine Le Pen, a fost de 28,23% până la ora locală 12.00, mai scăzută decât în urmă cu cinci ani, dar aproximativ egală celei din prima rundă, transmit Reuters şi AFP, preluând datele comunicate de Ministerul de Interne de la Paris.  Alegeri prezidențiale Franța

Alegeri prezidențiale Franța Aproape 48 de milioane de oameni așteptați la urne

Alegeri prezidențiale Franța  Aproximativ 47,5 milioane de francezi sunt aşteptaţi să voteze în intervalul orar 06.00-17.00 GMT (prelungit până la 18.00 GMT la Paris şi în oraşele mari), în condiţii de securitate ridicată, pentru care au fost mobilizaţi peste 50.000 de poliţişti, jandarmi şi militari. 

Alegeri prezidențiale Franța În primul tur, desfăşurat pe 23 aprilie, la aceeaşi oră se înregistra o prezenţă de 28,54%. 

Alegeri prezidențiale Franța Cum a fost acum cinci ani

Alegeri prezidențiale Franța La precedentele alegeri prezidenţiale, în 2012, prezenţa la vot la mijlocul zilei era de 30,66%, comparativ cu 34,1% în 2007 şi 26,2% în 2002. 

Participarea la vot este una din mizele scrutinului, care are loc într-un weekend de trei zile şi în care, pentru prima dată de peste şase decenii, cele două partide tradiţionale de stânga şi de dreapta nu sunt reprezentate. 

Alegeri prezidențiale Franța Începând din 1969, participarea la runda decisivă a prezidenţialelor este mai numeroasă decât la primul tur. 

Alegeri prezidențiale Franța Următorul anunţ oficial privind prezenţa la urne va fi făcut la ora 15.00 GMT. 

Alegeri prezidențiale Franța Favoritul scrutinului, Emmanuel Macron, a depus buletinul de vot în urnă la ora locală 11.00 la Touquet, iar rivala sa, Marine Le Pen, a votat în acelaşi timp în fieful său din Hénin-Beaumont. 

Alegeri prezidențiale Franța Preşedintele în funcţie, François Hollande, şi-a exercitat dreptul de vot la Tulle, în Correze, după ce pe 24 aprilie îşi îndemnase concetăţenii să opteze în favoarea lui Macron pentru a stopa pe Marine Le Pen.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close