Antena 3 CNN Externe Alexandr Lukașenko, internat după întâlnirea cu Vladimir Putin, la Moscova

Alexandr Lukașenko, internat după întâlnirea cu Vladimir Putin, la Moscova

Preşedintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, a fost internat de urgență la Spitalul Central din Moscova, după întâlnirea cu uşile închise avută cu omologul său rus, Vladimir Putin.

Alexandr Lukașenko, internat după întâlnirea cu Vladimir Putin, la Moscova
Sursa foto: hepta
de Ioana Mircea    |    28 Mai 2023   •   17:38

Potrivit lui Valery Ţipkalo, liderul opoziției din Belarus, președintele Alexander Lukașenko a fost transportat la Spitalul Clinic Central din Moscova în stare critică, imediat după o întâlnire, în spatele uşilor închise, cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Politicianul susţine că cei mai buni specialiști au fost trimiși pentru a-l trata pe Lukaşenco, aflat în stare critică. Sângele său ar fi fost purificat, iar medicii au declarat că preşedintele bielorus nu este transportabil.

De altfel, Alexandr Lukaşenko a mai avut probleme de sănătate în ultimele săptămâni. Pe 9 mai i s-a făcut rău în timpul paradei de Ziua Victoriei de la Moscova şi a fost transportat de urgenţă la spital aşa că nu a putut lua parte la prânzul oferit de Vladimir Putin imediat după festivităţi.

Citește și: Rusia acuză noi atacuri ucrainene în Belgorod, după incursiunile terestre ale combataților anti-Kremlin 

Anterior, șeful informațiilor militare din Ucraina, Kirilo Budanov, a dezvăluit că Evhen Șevcenko, un membru al parlamentului de la Kiev, a purtat negocieri secrete cu Aleksandr Lukașenko, la solicitarea serviciilor speciale ucrainene.

Pe 13 mai jurnaliștii independenți din Belarus au raportat că Lukașenko, însoțit de o unitate specială a Poliției Rutiere de Stat, a sosit la Centrul Republican de Medicină Clinică al Administrației Prezidențiale de la Minsk

Pe 16 mai, la 7 zile după ce a fost văzut pentru ultima dată în public la Moscova, televiziunea de stat de la Minsk a transmis imagini în care Lukaşenko apare în vizită la o unitate militară de aviaţie din Belarus.Şi în aceste imagini ca şi la parada de la Moscova, liderul bielorus poartă un bandaj la mâna stângă.

Pe 23 mai, liderul bielorus a ţinut să dea asigurări că deşi are probleme de sănătate, acestea nu sunt atât de grave încât să ducă la moartea sa.

În lumina zvonurilor privind boala lui Lukașenko, liderul opoziției belaruse, Svetlana Tihanovskaia, a declarat că opoziția ar trebui să fie "bine pregătită pentru orice scenariu".

×
Subiecte în articol: Aleksandr Lukașenko Vladimir Putin
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close