Antena 3 CNN Externe Alunecare de teren în Papua Noua Guinee. Cel puțin 2.000 de oameni au fost îngropați de vii

Alunecare de teren în Papua Noua Guinee. Cel puțin 2.000 de oameni au fost îngropați de vii

Cel puțin 2.000 de persoane au fost îngropate de vii, în urma unei alunecări de teren care s-a produs într-o regiune izolată din Papua Noua Guinee.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Mai 2024   •   12:45

Echipele de salvare depun eforturi uriașe pentru a găsi supraviețuitori, însă șansele ca cineva să mai fie găsit în viață sunt foarte mici.

Alunecarea de teren s-a produs vineri, în zona satului Yambali din provincia Enga, locuințele oamenilor fiind, de asemenea, distruse.

Regiunea în care a avut loc alunecarea de teren este cunoscută drept punct de întâlnire pentru căutătorii de aur.

O agenție a ONU a estimat, duminică, un număr de peste 670 de morți. 

În GALERIA FOTO puteți vedea mai multe imagini cu dezastrul rămas în urma alunecării de teren.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Situația rămâne instabilă, deoarece alunecarea de teren continuă să se deplaseze lent, reprezentând un pericol continuu atât pentru echipele de salvare, cât și pentru supraviețuitori", se precizează într-o scrisoare transmisă de Centrul Național pentru Dezastre către ONU.

Agenția ONU pentru migrație OIM a declarat că peste 100 de case, o școală primară, mici afaceri și tarabe, o casă de oaspeți și o benzinărie au fost îngropate.

Alunecarea de teren a lăsat dărâmături de până la 8 metri adâncime pe o suprafață de 200 de kilometri pătrați, blocând accesul rutier și îngreunând eforturile salvatorilor, a transmis grupul de ajutor CARE.

Elicopterele au reprezentat singura modalitate de a ajunge în zonă, a raportat Australian Broadcasting Corp.

Biroul ONU din Papua Noua Guinee a declarat, sâmbătă, că trei cadavre au fost recuperate dintr-o zonă în care au fost distruse între 50 și 60 de case, în timp ce șase persoane, inclusiv un copil, au fost scoase în viață dintre dărâmături.

Biroul a precizat că multe dintre persoanele îngropate nu au fost încă localizate, în timp ce eforturile de căutare și salvare continuă în zona muntoasă a țării, care împarte insula Noua Guinee cu Indonezia.

Grupul de ajutorare CARE Australia a declarat, sâmbătă, că aproape 4.000 de persoane locuiau în zona de impact, dar numărul celor afectați era probabil mai mare, deoarece zona este "un loc de refugiu pentru cei strămutați din cauza conflictelor” din zonele învecinate, potrivit Reuters

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a desființat cabinetul de război
x close