Antena 3 CNN Externe Ambasadorul SUA în România: Geoană este cel mai bun prieten al Statelor Unite

Ambasadorul SUA în România: Geoană este cel mai bun prieten al Statelor Unite

Ambasadorul SUA în România: Geoană este cel mai bun prieten al Statelor Unite
Sursa foto: Foto: Videonews
04 Iul 2011   •   20:48

Ambasadorul SUA în România, Mark Gitenstein a declarat, în timpul discursului rostit la ceremonia de marcare a Zilei de 4 iulie, că Mircea Geoană "este cel mai bun prieten al său şi al SUA" şi că premierul Emil Boc este "un ferm susţinător al reformei".

"Vreau să-i urez bun venit mai ales domnului prim-ministru, Emil Boc. Prim-ministrul este un ferm susţinător al reformei în România. În numele preşedintelui SUA, vreau să le mulţumesc dumnealui şi poporului român pentru tot ceea ce au făcut pentru a proteja valori atât de importante pentru noi", a spus Gitenstein, în discursul rostit cu ocazia Zilei Independenţei.

Ambasadorul i-a urat de asemenea bun venit preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, despre care a spus că este cel mai bun prieten al Americii în România.

"Îi urez bun venit şi domnului Mircea Geoană, preşedintele Senatului României, un bun prieten al meu şi cel mai bun prieten pe care SUA îl au în România", a spus Gitenstein.

 


De asemenea, ambasadorul SUA a vorbit şi despre despre americanii care şi-au riscat "vieţile şi onoarea lor sacră" semnând Declaraţia de Independenţă şi care, asemenea revoluţionarilor români din 1989, "au crezut că pot construi o democraţie puternică, energică şi independentă", informează Mediafax.

"Americanii şi-au riscat vieţile şi onoarea lor sacră semnând Declaraţia de Independenţă în urmă cu exact 235 de ani. Asemenea revoluţionarilor români de acum mai bine de douăzeci de ani ani, ei au crezut că pot construi o democraţie puternică, energică şi independentă", a spus ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein.

El a mai spus că, în acest an, Ziua Independenţei este marcată cu o atenţie specială celui de-al cincizecilea stat, reprezentat de exoticele insule Hawaii.

×
Subiecte în articol: ambasadorul SUA Mircea Geoană Emil Boc
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close