Antena 3 CNN Externe Atac armat la un sediu FBI din statul Ohio | Incidentul vine la trei zile după percheziția FBI la reședința lui Donald Trump

Atac armat la un sediu FBI din statul Ohio | Incidentul vine la trei zile după percheziția FBI la reședința lui Donald Trump

Un bărbat înarmat protejat, aparent, de o armură anti-glonț a încercat să pătrundă, joi, într-un perimetru de securitate al sediului FBI din Cincinnati, statul american Ohio. Agresorul a fugit apoi și a tras asupra forțelor de ordine, care au răspuns cu foc, la rândul lor.

Atac armat la un sediu FBI din statul Ohio | Incidentul vine la trei zile după percheziția FBI la reședința lui Donald Trump
Sursa foto: captură ABC7 Chicago
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Aug 2022   •   20:38

Potrivit oficialilor federali, bărbatul a încercat să forțeze intrarea în zona de screening a vizitatorilor de la biroul FBI, apoi a fugit.

El a fost urmărit pe autostrada interstatală 71 și a fost implicat într-un schimb de focuri cu poliția.

Autoritățile au închis autostrada în ambele direcții.

Nu au fost semnalate imediat persoane rănite.

CNN a transmis că autoritățile ar fi reușit să "izoleze" suspectul, care, la ora acestei actualizări, încă nu fusese reținut.

Este vorba de un bărbat într-o cămașă gri, echipat cu o vestă anti-glonț.

Oficialii din Ohio au închis, de asemenea, o zonă pe o rază de aproximativ un kilometru și jumătate în apropiere de autostradă și i-au avertizat pe localnici și pe proprietarii de magazine să încuie ușile și să rămână înăuntru.

O echipă de investigație a FBI a sosit la locul atacului.

Associated Press notează că în ultimele zile s-au înmulțit amenințările la adresa agenților și birourilor FBI din întreaga țară, după percheziția efectuată, luni, la reședința din Florida a fostului președinte Donald Trump, suspectat că a sustras și distrus documente confidențiale la care a avut acces în timpul mandatului său.

Sursa citată semnalează Gab, o rețea de socializare populară în rândul celor care susțin supremația rasei albe și au opinii anti-semite și unde au fost publicate avertismente conform cărora urmează o "revoluție armată".

Șeful FBI a avertizat împotriva posibilelor violențe la adresa instituției sale

"În ceea ce privește problema amenințărilor, voi spune că sunt întotdeauna îngrijorat de violența și de amenințările cu violența împotriva forțelor de ordine.

Acesta este un subiect despre care am vorbit frecvent, inclusiv mai devreme, cu partenerii din cadrul forțelor de ordine din Nebraska și cu partenerii din Iowa și Illinois.

Orice amenințare făcută împotriva forțelor de ordine, inclusiv a bărbaților și femeilor din FBI, ca și în cazul oricărei instituții de acest fel, este deplorabilă și periculoasă", a spus Christopher Wray, directorul poliției federale americane. 

Reacția șefului FBI vine în contextul în care, pe rețelele sociale utilizate de simpatizanții curentului de extremă-dreapta s-au înmulțit amenințările la adresa membrilor poliției federale americane, după percheziția efectuată la Mar-a-Lago.

De asemenea, declarația lui Christopher Wray vine după ce liderii republicani au făcut scut în jurul lui Trump și au amenințat că vor pune sub anchetă Departamentul Justiției - pe care-l acuză de a fi acționat sub influență politică - atunci când vor prelua controlul Congresului.

×
Subiecte în articol: FBI Ohio atac armat Donald Trump
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close