Atentat de proporţii dejucat în Germania

de S.T.    |    01 Noi 2017   •   13:13
Atentat de proporţii dejucat în Germania Foto: pixabay.com

Poliţia germană a arestat un sirian de 19 ani suspectat că pregătea un atentat islamist cu exploziv în Germania, a anunţat Parchetul antiterorist într-un comunicat, informează AFP.

Bărbatul, prezentat ca Yamen A., a fost arestat în zori de forţele speciale ale poliţiei germane, în oraşul Schwerin, în nord-estul ţării, iar mai multe apartamente din această regiune situată la nord de Berlin au fost percheziţionate.

Tânărul este suspectat că „a planificat şi a pregătit în mod concret un atentat cu motivaţie islamistă în Germania, cu ajutorul unui exploziv foarte puternic”, a subliniat Parchetul federal german, competent în probleme de terorism.

„Nu s-a stabilit deocamdată dacă suspectul avea deja o ţintă sau nu”, a precizat Parchetul, subliniind de asemenea că nu dispune de elemente privind apartenenţa suspectului la o „organizaţie teroristă”.

Potrivit anchetatorilor, sirianul a luat decizia „cel mai târziu în iulie 2017, de a face să explodeze o bombă în Germania, cu obiectivul de a ucide şi a răni un număr cât mai mare de persoane”.

În săptămânile ce au urmat, el a început să-şi procure produse chimice şi materiale necesare pentru construirea încărcăturii explozive.

Parteneri
x close