Antena 3 CNN Externe Atac terorist în Rusia. Exploziile au fost urmate de un schimb de focuri de arme

Atac terorist în Rusia. Exploziile au fost urmate de un schimb de focuri de arme

Atac terorist în Rusia. Exploziile au fost urmate de un schimb de focuri de arme
11 Apr 2016   •   13:45

Trei presupuşi atentatori sinucigaşi s-au aruncat în aer luni lângă clădirea poliţiei din Stavropol (sud-vestul Rusiei), regiune situată în apropierea Caucazului de Nord, relatează agenţiile ruse de presă RIA Novosti şi Interfax, citând surse din cadrul forţelor de ordine.

Cei trei şi-au activat centurile explozibile la intrarea în secţia de poliţie din Novoseliţk, un mic orăşel din sudul Rusiei (regiunea Stavropol).

'Trei persoane s-au detonat după ce un poliţist de gardă a blocat uşa clădirii', a declarat pentru AFP Serghei Karamişev, nr.2 în ierarhia acestui comisariat de poliţie, care se afla la faţa locului în momentul atacului.

'Aveam o şedinţă în această dimineaţă şi, dintr-o dată, am auzit cinci explozii', a adăugat el, precizând că au fost 'trei kamikaze şi o grenadă'. Originea celei de-a cincea deflagraţii rămâne necunoscută. 'Nicio persoană nu a fost rănită nici în rândul civililor, nici în cel al poliţiştilor', a mai spus acesta, confirmând astfel informaţiile difuzate anterior de mass-media, potrivit căreia au murit doar cei trei kamikaze.

Exploziile au fost urmate, potrivit unor martori, de un schimb de focuri de arme.

La ordinul guvernatorului regiunii Stavropol, Vladimir Vladimirov, a fost instituit planul de măsuri operative de combatere a terorismului 'Krepost' ('Cetatea'). Autorităţile au întărit măsurile de securitate la şcoli, grădiniţe şi instituţii publice.

”Incidentul are toate semnele unui atac terorist', a declarat pentru TASS o sursă din poliţia rusă. Identitatea atacatorilor nu a fost stabilită încă.

Anterior, informaţii contradictorii circulau în legătură cu numărul atacatorilor. Unele agenţii de presă ruse au relatat despre un singur sau doi atacatori sinucigaşi. Cu toate acestea, procurorul regiunii, Iuri Turâghin, a indicat că dispune de date despre trei atacatori kamikaze.

Stavropol se mărgineşte cu regiunea Caucazului rus, unde situaţia continuă să fie instabilă, după cele două războaie succesive purtate de forţele ruse în Cecenia.

×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close