Antena 3 CNN Externe Austria ia în calcul carantinarea a persoanelor nevaccinate anti-COVID-19

Austria ia în calcul carantinarea a persoanelor nevaccinate anti-COVID-19

Persoanele nevaccinate din Austria s-ar putea confrunta cu noi restricții de izolare dacă numărul cazurilor de coronavirus continuă să crească, a declarat cancelarul Alexander Schallenberg.

Austria ia în calcul carantinarea a persoanelor nevaccinate anti-COVID-19
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    11 Noi 2021   •   20:20

Vestea a venit după o întâlnire de vineri seara dintre Schallenberg și liderii la nivel de stat pentru a discuta răspunsul lor la creșterea rapidă a numărului de cazuri.

„Pademia nu este încă terminată”, a spus Schallenberg. „Suntem pe cale să dăm peste o pandemie a celor nevaccinați.”

Schallenberg a anunțat că, dacă numărul de pacienți cu COVID-19 din unitățile de terapie intensivă va ajunge la 500, sau 25% din capacitatea totală a UTI a țării, intrarea în restaurante și hoteluri va fi limitată la cei care sunt vaccinați sau recuperați de virus.

Dacă numărul ajunge la 600, sau o treime din capacitatea totală a UTI, guvernul intenționează să impună restricții persoanelor nevaccinate. În acest caz, li s-ar permite să-și părăsească locuința doar din motive specifice.

În prezent, numărul pacienților cu COVID-19 în ATI este de 220.

În săptămâna trecută, Austria a raportat 20.408 de noi cazuri de virus, potrivit autorităților sanitare, ceea ce a adus media pe șapte zile la 228,5 la 100.000 de locuitori. Cu o săptămână mai devreme, această cifră era de 152,5 la 100.000 de locuitori, potrivit Euronews.

Deși guvernul Austriei a încurajat cetățenii să se vaccineze, efortul a încetinit în ultimele luni. Aproximativ 65,4% din populația totală a primit o doză de vaccin, iar 62,2% sunt complet vaccinați.

Mulţi austrieci sunt sceptici în privinţa vaccinării, o opinie încurajată de formaţiunea de extrema-dreaptă Partidul Libertăţii, a treia forţă politică din Parlamentul de la Viena.

×
Subiecte în articol: Austria COVID-19 nevaccinaţi restricţii
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close