Antena 3 CNN Externe Coaliția condusă de SUA a doborât o dronă inamică în Siria

Coaliția condusă de SUA a doborât o dronă inamică în Siria

Un avion multirol britanic din cadrul coaliţiei internaţionale antiteroriste coordonate de SUA a doborât o dronă inamică, într-un incident produs în sudul Siriei

 Coaliția condusă de SUA a doborât o dronă inamică în Siria
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    16 Dec 2021   •   22:08

Incidentul a avut loc marţi în apropierea Bazei militare americane Tanf, situată în sudul Siriei, în apropierea frontierelor cu Iordania şi Irak.

Un avion britanic multirol de tip Typhoon "a doborât o dronă inamică de mici dimensiuni" care constituia o ameninţare pentru forţele coaliţiei antiteroriste, a comunicat joi seară Ministerul Apărării de la Londra.

Căpitanul Bill Urban, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Central american (CENTCOM), responsabil de zona Orientului Mijlociu, a declarat că două drone rămase neidentificate s-au apropiat de zona de securitate aeriană din jurul Bazei Tanf, iar una dintre drone a fost doborâtă. Nu au existat victime sau daune materiale în Baza militară americană din sudul Siriei.

Autorităţile americane şi britanice nu au stabilit încă cine a trimis dronele, dar, în trecut, grupuri islamiste proiraniene au atacat trupele americane din Siria şi Irak cu drone şi rachete.

În octombrie, mai multe drone au atacat Baza militară Tanf, dar incidentele nu s-au soldat cu victime, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: SUA Siria avion drona
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close