x close

Baconschi: Avem planuri de evacuare pentru 15.000 de români din Siria

de M.Z.    |    31 Aug 2011   •   21:19
Baconschi: Avem planuri de evacuare pentru 15.000 de români din Siria 418 Foto: Intact Images/EPA

Autorităţile române pregătesc evacuarea a peste 15.000 de cetăţeni români din Siria. Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, i-a cerut ambasadorului român la Damasc să pregătească, alături de alte secţii consulare europene, un plan pentru o eventuală evacuare, dacă situaţia o va cere.

"Avem planuri de evacuare pe diferite căi, aeriene, maritime sau terestre, şi ne pregătim pentru orice astfel de scenariu pentru a nu fi surprinşi în cazul în care va trebui să acţionăm. (...) Avem circa 15.000 de români în care includem şi cetăţenii sirieni, pentru că sunt foarte multe familii mixte", a explicat ministrul de Externe, potrivit Agerpres.

Baconschi a anunţat că a inaugurat marţi, la sediul MAE, un centru pentru monitorizarea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă. Acesta include şi o sală cu hărţi la scară mare a regiunilor unde există astfel de situaţii de criză, în acest spaţiu urmând să funcţioneze celulele de criză constituite.

În ultimele luni, mii de sirieni au fost ucişi, după ce au cerut în stradă schimbarea regimului autoritar, condus de Al Asaad.Citeşte mai multe despre:

Siria romani evacuare Teodor Baconschi ucisi
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati