Antena 3 CNN Externe Un băiat de 5 ani, blocat de trei zile într-o fântână, la peste 30 de metri adâncime, în Maroc

Un băiat de 5 ani, blocat de trei zile într-o fântână, la peste 30 de metri adâncime, în Maroc

Ryan, un băiat de cinci ani, a căzut, marți seara, într-o fântână. Copilul se află la o adâncime de aproximativ 32 de metri, iar echipajele de salvare se străduiesc de trei zile să-l scoată de acolo.

Un băiat de 5 ani, blocat de trei zile într-o fântână, la peste 30 de metri adâncime, în Maroc
Sursa foto: Twitter/Shifae
de Cerasela Stafie    |    04 Feb 2022   •   10:31

Se crede că Rayan a căzut în fântână printr-o deschidere îngustă. Operațiunile de salvare, conduse de Direcția Protecției Civile din Maroc, sunt în desfășurare de marți seara.

”Salvarea copilului se apropie”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Mustapha Baitas, joi seară. ”Inimile noastre sunt alături de familie și ne rugăm să se întoarcă cu ei cât mai curând posibil”, a adăugat.

În ciuda faptului că a căzut de la o distanță destul de mare, imaginile trasnmise de o cameră coborâtă în fântână au arătat că băiatul rămâne în viață și conștient, deși părea să sufere de unele răni ușoare la cap. Salvatorii au coborât în ​​fântână o mască de oxigen, mâncare și apă, iar la fața locului se află și o echipă medicală, pregătită să-l trateze pe băiat. Un elicopter este și el pregătit să-l ducă la spital după va fi scos din fântână.

Mii de oameni au urmărit filmări ale operațiunii de salvare pe rețelele de socializare, iar un grup mare de privitori s-au adunat la fața locului. Presa locală a informat că autoritățile provinciale supraveghează încercările de salvare și că zeci de polițiști, forțe auxiliare, Jandarmeria Regală și ofițeri de protecție civilă sunt acum implicați în operațiune.

Mohamed Yassin El Quahabi, președintele Asociației Chefchaouen de speologie și activități montane, a ajutat la salvare și a declarat pentru BBC că îngustimea fântânii a împiedicat eforturile de salvare. El a adăugat că mai multe încercări ale voluntarilor locali și al salvatorilor de a avea acces prin deschiderea fântânii au eșuat deja.

”Problema este că diametrul găurii este foarte, foarte mic, de aproximativ 25 cm”, a spus El Quahabi. ”La adâncimea de 28 de metri a devenit mai mic, așa că nu am putut ajunge la el”, a adăugat.

Imaginile de la fața locului arată cinci buldozere care sapă o zonă mare, paralelă cu puțul exterior, pentru a încerca să lucreze în jurul structurii înguste. Până joi seară, salvatorii au raportat că au săpat aproximativ 24 de metri, dar că au mai rămas aproximativ șase metri pentru a ajunge la copil.

El Quahabi a explicat că acesta este acum singura modalitate prin care se poate ajunge la Rayan. Totuși, autoritățile rămân îngrijorate că orice interferență cu fântâna ar putea răni accidental copilul de cinci ani, declanșând o alunecare de teren.

Hashtag-ul arab #SaveRayan este popular în întreaga regiune, inclusiv în Algeria vecină. Mii de oameni sunt la curent cu starea băiatului și cu evoluția operațiunii de salvare a acestuia.

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close