Antena 3 CNN Externe Eroul din Ucraina: Un bărbat refuză să-și părăsească cele 400 de animale de care are grijă: ”Mai bine mor decât să le las în urmă”

Eroul din Ucraina: Un bărbat refuză să-și părăsească cele 400 de animale de care are grijă: ”Mai bine mor decât să le las în urmă”

În timp ce ucrainenii se pregătesc pentru „și mai multă violență” din partea armatei lui Vladimir Putin, mulți locuitori își părăsesc casele în căutarea siguranței. Andrea Cisterno refuyă să-şi abandoneze cele 400 de animale din adăpostul de lângă Kiev.

Eroul din Ucraina: Un bărbat refuză să-și părăsească cele 400 de animale de care are grijă: ”Mai bine mor decât să le las în urmă”
Sursa foto: Twitter/animalethics
de Alexandra Ionescu    |    02 Mar 2022   •   09:38

Andrea Cisterno deține un adăpost de salvare a animalelor lângă Kiev și nu a mai plecat de acolo de la izbucnirea războiului. În ciuda rachetelor, în ciuda deazastrelor, în ciuda faptului că propria viață îi este în pericol, Andrea spune că ”mai bine moare decât să-și lase animalele în urmă”.

Într-o postare din 24 februarie - ziua în care președintele rus Vladimir Putin a început invadarea Ucrainei - el a spus: „Voi muri aici pentru animalele mele. Trebuie să mă gândesc la salvarea refugiului și sunt 400 de oaspeți care merită să fie protejați”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În ciuda faptului că a văzut elicoptere militare rusești zburând lângă și deasupra adăpostului său, Cisternino a rămas și a postat actualizări regulate despre el și despre animalele sale.

Cisternino a postat ultima dată pe 25 februarie, când le-a mulțumit urmăritorilor săi pentru sprijinul acordat în contextul crizei în curs. 

Potrivit unei actualizări de la un utilizator de Facebook, Cisternino, soția sa și alte trei persoane care caută refugiu la sanctuar sunt „bine” în ciuda luptelor din jur și au provizii pentru ei și animalele lor.

Andrea Cisternino locuiește de 13 ani în Ucraina, nu departe de Kiev, unde și-a creat propriul adăpost pentru animale.

Inițial un fotograf de modă din Italia, Cisternino s-a căsătorit cu o femeie ucraineană. 

 

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Andrea Cisterno
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close