Antena 3 CNN Externe Trei copii au murit după ce o barcă s-a scufundat în Grecia

Trei copii au murit după ce o barcă s-a scufundat în Grecia

O misiune de căutare și salvare este în curs de desfășurare în apele din sud-estul insulei Chios Au fost găsite patru cadavre, dintre care 3 copii.

Trei copii au murit după ce o barcă s-a scufundat în Grecia
Sursa foto: Twitter/GreekReporter
de Alexandra Ionescu    |    26 Oct 2021   •   16:24

O ambarcațiune care transporta migranți africani s-a răsturnat în primele ore ale dimineții. Până acum au fost salvate 22 de persoane, dar se estimează că există încă o persoană dispărută. Barca avea o capacitate de 10 pasageri.

Trei copii minori și o femeie au murit. Cei trei copii aveau vârste cuprinse între trei şi 14 ani.

Cu puțin timp înainte de ora 11 un cadavru a fost transportat la spitalul din Chios și se va urma o procedură similară pentru ceilalți.

La căutare participă două nave ale pazei de coastă, împreună cu două elicoptere, o navă germană a misiunii NATO și trei nave de pescuit.

Viteza vântului în zonă a fost de aproximativ 5-6 pe scara Beaufort.

Grecia este una dintre principalele rute către Uniunea Europeană pentru solicitanții de azil care traversează din Turcia cu bărci de cauciuc supraaglomerate, dar numărul persoanelor care sosesc a scăzut în ultimii ani.

„Pe vas se afla un număr mare de pasageri. Acest fapt, în combinație cu condițiile meteorologice nefavorabile, a dus la desprinderea podelei bărcii”, a spus paza de coastă, menționând că niciunul dintre pasageri nu a purtat veste de salvare, potrivit AFP.

Ministrul Migrației, Notis Mitarachi, a acuzat guvernul turc că nu a respectat acordul său din 2016 cu Uniunea Europeană pentru a încerca să împiedice solicitanții de azil să plece pe teritoriul UE din Turcia.

„Autoritățile turce trebuie să facă mai mult pentru a preveni exploatarea de către bandele criminale. Aceste călătorii nu ar trebui să se întâmple niciodată”, a scris Mitarachi.

Turcia, care găzduiește aproximativ 4 milioane de refugiați, răspunde că UE a întârziat să își îndeplinească promisiunile de sprijin financiar.

Grecia a fost principalul punct de intrare pentru refugiații și migranții care au intrat în Uniunea Europeană în perioada 2015-2016 de migrație în masă. Numărul sosirilor a scăzut drastic în ultimii doi ani, în parte din cauza măsurilor mai dure.

 

×
Subiecte în articol: Grecia barca migranti copii
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close