Antena 3 CNN Externe Cum arată cei 9 bebeluşi care au doborât un record mondial în Maroc. Sunt perfect sănătoşi şi au aniversat primul an de viață

Cum arată cei 9 bebeluşi care au doborât un record mondial în Maroc. Sunt perfect sănătoşi şi au aniversat primul an de viață

Este pentru prima dată în istorie când o femeie naște concomitent 9 copii, iar toți dintre ei supraviețuiesc. Sunt „perfect sănătoși” și sărbătoresc prima lor aniversare, a declarat tatăl lor pentru BBC.

Cum arată cei 9 bebeluşi care au doborât un record mondial în Maroc. Sunt perfect sănătoşi şi au aniversat primul an de viață
Sursa foto: abcnews.go.com
de Claudia Popovici    |    04 Mai 2022   •   17:09

Miracolul medical, aşa cum îl descriu medicii, a avut loc acum un an într-un spital din Maroc.

În primă fază, medicii așteptau ca Halima Cisse, în vârstă de 25 de ani, să nască 7 bebeluși, însă în pântecul ei se aflau de fapt 9: 5 fete și 4 băieți.

Din fericire, totul a decurs normal şi acum micuții sărbătoresc primul lor an de viaţă şi sunt perfect sănătoși. 

Toți merg de-a bușilea acum. Unii stau în șezut și pot chiar să meargă dacă se țin de ceva”, a declarat Abdelkader Arby, ofițer în armata din Mali, tatăl celor nouă bebeluși.

Copiii se află încă în grija clinicii din Maroc unde s-au născut.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Tatăl a precizat că mama lor, Halima Cissé, în vârstă de 26 de ani, se simte, de asemenea, bine.

„Nu este ușor, dar este minunat. Chiar dacă este obositor uneori, când te uiți la toți bebelușii în perfectă stare de sănătate, [în linie] de la dreapta la stânga, suntem ușurați. Uităm totul”, a mai declarat el.

Ofițerul tocmai s-a întors în Maroc pentru prima dată în ultimele șase luni, împreună cu fiica lor cea mare, Souda, în vârstă de trei ani.

„Sunt copleșit să mă reîntâlnesc cu toată familia mea, cu soția mea, cu copiii...”.

Bebelușii vor avea doar o mică sărbătoare de ziua lor de naștere cu asistentele și câteva persoane din blocul lor, a mai declarat Arby.

„Nimic nu este mai bun decât primul an. Ne vom aminti acest moment minunat pe care îl vom trăi”.

Bebelușii au doborât recordul mondial pentru cei mai mulți copii născuți la o singură naștere care au supraviețuit.

Înaintea nașterii din 4 mai 2021, mama Cissé a fost transportată cu avionul în Maroc de către guvernul din Mali pentru îngrijiri de specialitate.

Nașterile multiple sunt riscante, iar mamele care au mai mult de patru fetuși în același timp sunt sfătuite să întrerupă sarcina, dacă în țara lor avortul este legal.

Există, de asemenea, riscul ca bebelușii să dezvolte probleme de sănătate din cauza nașterii premature, cum ar fi septicemia și paralizia cerebrală.

Mama Cissé și copiii locuiesc în prezent într-un „apartament medicalizat” care aparține proprietarilor clinicii Ain Borja din Casablanca, unde s-au născut copiii.

„Există asistente medicale care se află aici, pe lângă soția mea, care ajută la îngrijirea copiilor”, a mai spus Arby.

„Clinica le-a dat un meniu care spune ce să le dea să mănânce în orice moment, noapte și zi", a continuat el.

×
Subiecte în articol: bebelusi copii
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close