Antena 3 CNN Externe Belgrad. Peste 600.000 de oameni au participat la funeraliile Patriarhului Pavle (VIDEO)

Belgrad. Peste 600.000 de oameni au participat la funeraliile Patriarhului Pavle (VIDEO)

Belgrad. Peste 600.000 de oameni au participat la funeraliile Patriarhului Pavle (VIDEO)
19 Noi 2009   •   23:17


Funeraliile Patriarhului Bisericii Ortodoxe Sârbe au avut loc, joi, la Belgrad, în prezenţa a peste 600.000 de oameni. Preafericitul Părinte Pavle a murit duminică, la vârsta de 95 de ani.

La funeraliile de la Belgrad a participat şi Patriarhul Daniel, care a adresat un mesaj de compasiune Sfântului Sinod, clerului şi credincioşilor Bisericii Ortodoxe Sârbe.

Fostul lider al Bisericii Ortodoxe sârbe a vizitat România de două ori. O dată în 1995 şi apoi doi ani mai târziu în 1997.

Slujba de pomenire a Patriarhului Pavle a avut loc la Biserica Sfântul Sava din Belgrad, însă ceremonia a fost închisă publicului şi camerelor de luat vederi.

Trupul neînsufleţit al Patriarhului a fost îngropat, la dorinţa acestuia, în curtea Mănăstirii ?Sfântul Arhanghel Mihail", aflată într-o suburbie a Belgradului.

La funeralii au participat peste 600 de mii de oameni, care au venit încă de la primele ore ale dimineţii să aducă un ultim omagiu fostului Patriarh sârb.

După dorinţa Patriarhului, oamenii au fost rugaţi să nu aducă coroane de flori, ci doar să aprindă lumânări şi, în schimb, după posibilităţile lor, să doneze bani, necesari finalizării lucrărilor la Biserica ?Sfântul Sava" din Belgrad. Lucrări au fost începute la mijlocul anilor '80 şi sistate apoi din lipsă de fonduri.

Patriarhul Pavle a murit duminică la vârsta de 95 de ani. Grav bolnav, Pavle era internat în spital încă din noiembrie 2007. Din cauza problemelor de sănătate, Patriarhul Pavle a cerut Sinodului, în luna octombrie a anului trecut, să îi aprobe retragerea din funcţie dar Sinodul a decis că va fi Patriarh pe viaţă.

Patriarhul Pavle, pe numele său real Goiko Stoicevici, s-a născut la 11 septembrie 1914. A devenit al 44-lea patriarh al Serbiei pe 1 decembrie 1990.



Antena 3


×
Subiecte în articol: patriarh
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close