Antena 3 CNN Externe Berlusconi laudă iniţiativele de securitate ale Rusiei

Berlusconi laudă iniţiativele de securitate ale Rusiei

Berlusconi laudă iniţiativele de securitate ale Rusiei
Sursa foto: berlusconi medvedev
04 Dec 2009   •   08:11

Premierul italian Silvio Berlusconi a declarat că el se uită cu consideraţie la propunerile preşedintelui rus privind securitatea europeană.
"Preşedintele Medvedev mi-a trimis o scrisoare detaliată despre securitatea european,care reflectă o nouă abordare pentru regiunea euro-atlantică, şi mă gândesc cu apreciere la aceasta. Studiem acest document şi îl considerăm important" .
Acesta adăugat că va discuta aceste propuneri cu omologii NATO, "în timpul următorului consiliu NATO, care se va organiza la Bruxelles săptămâna viitoare."
Preşedintele rus Dmitri Medvedev a propus, în iunie 2008, un nou pact pentru securitatea europeană, iar Rusia a publicat proiectul în această săptămână, după ce a trimis documentul şefilor de stat şi organizaţiilor internaţionale.
În această săptămână, miniştrii de externe au dat un răspuns ambiguu pactului, cerând în schimb îmbunătăţirea unor organizaţii precum NATO .
Oficialii ruşi susţin că pactul în 14 puncte este menit a trece de moştenirea Războiului Rece şi va restricţiona capacitatea Rusiei să folosească unilateral forţa militară dacă SUA şi Europa sunt de acord să facă acelaşi lucru.
Premierul italian s-a întâlnit cu preşedintele rus la un summit ruso-italian, în care 10 miniştri italieni s-au întâlnit cu omologii lor de la Moscova.
Printre punctele abordate s-au aflat livrările de gaze spre Italia, parteneriatul dintre giganţii energetici Gazprom şi ENI în construcţia South Stream. Relaţiile comerciale dintre cele două state s-au ridicat la 53 de miliarde de dolari în 2008.

Antena3.ro

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close