Antena 3 CNN Externe ONU: În Ucraina s-au înregistrat până acum peste 1.500 de victime civile, inclusiv 42 de copii uciși

ONU: În Ucraina s-au înregistrat până acum peste 1.500 de victime civile, inclusiv 42 de copii uciși

Organizația Națiunilor Unite a înregistrat 1.581 de victime civile - 57 care au fost ucise și 1.002 rănite - de la începutul invaziei rusești în Ucraina, pe 24 februarie, anunță CNN.

ONU: În Ucraina s-au înregistrat până acum peste 1.500 de victime civile, inclusiv 42 de copii uciși
Sursa foto: Hepta
de Dana Musceleanu    |    12 Mar 2022   •   19:20

Printre morți se numără 42 de copii, iar printre răniți se numără 54 de copii, potrivit ultimului raport al ONU privind victimele civile.

Cel mai mare număr de victime a fost înregistrat în zonele aflate încă sub controlul guvernului ucrainean.

"Cele mai multe dintre victimele civile înregistrate au fost cauzate de utilizarea armelor explozive cu o arie de impact largă, inclusiv bombardamente cu artilerie grea și sisteme de rachete cu lansare multiplă, precum și de rachete și lovituri aeriene", potrivit raportului ONU.

Biroul pentru drepturile omului al organizației consideră că numărul real al victimelor este "considerabil mai mare, în special pe teritoriul controlat de Guvern și mai ales în ultimele zile", după ce au fost raportate ostilități intense în regiuni precum Harkov, Mariupol și Donețk, "unde există acuzații privind sute de victime civile".

Aproximativ 1.300 de soldați ucraineni au fost uciși până în prezent, susţine Zelenski

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat sâmbătă, într-o conferință de presă la Kiev, că aproximativ 1.300 de soldați ucraineni au fost uciși în primele 17 zile ale invaziei rusești. 

Surse occidentale au estimat vineri că aproximativ 6.000 de soldați ruși au fost de asemenea uciși în această perioadă.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close