Antena 3 CNN Externe Bombardamente puternice în Siria. 17 oameni au fost uciși

Bombardamente puternice în Siria. 17 oameni au fost uciși

Bombardamente puternice în Siria. 17 oameni au fost uciși
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Sep 2016   •   11:56

Cel puţin 17 persoane au fost ucise joi în bombardamentele puternice care au vizat zona rurală a provinciei siriene Hama (centru), în timp ce rebelii continuă să avanseze în regiune, a indicat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează agenţia DPA, potrivit Agerpres.

Potrivit OSDO, cel puţin 20 de raiduri aeriene au vizat o şosea care face legătura între satul Latamina şi zona rurală de la sud de Idlib.

Alte câteva zeci de persoane au fost rănite în cursul bombardamentelor, a precizat OSDO.

Raidurile intense au survenit după ce rebelii, inclusiv facţiuni islamiste extremiste, au cucerit de la regimul sirian o serie de sate şi puncte de control şi se află acum la o distanţă de 11 km de oraşul Hama, a afirmat OSDO.

Activiştii din regiune au declarat că, din 29 august, rebelii au reuşit să preia controlul a 14 sate din zona rurală a provinciei Hama.

"Scopul ofensivei rebelilor" este de a prelua controlul zonei rurale a provinciei Hama", a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman, adăugând că avioane ale regimului sirian şi ale Rusiei întreprind raiduri în zonele cucerite de către rebeli pentru a încetini înaintarea lor.

 

×
Subiecte în articol: Siria razboi siria
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close