Bombardamente puternice în Siria. 17 oameni au fost uciși

01 Sep 2016   •   11:56
Bombardamente puternice în Siria. 17 oameni au fost uciși Foto: Agerpres

Cel puţin 17 persoane au fost ucise joi în bombardamentele puternice care au vizat zona rurală a provinciei siriene Hama (centru), în timp ce rebelii continuă să avanseze în regiune, a indicat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează agenţia DPA, potrivit Agerpres.

Potrivit OSDO, cel puţin 20 de raiduri aeriene au vizat o şosea care face legătura între satul Latamina şi zona rurală de la sud de Idlib.

Alte câteva zeci de persoane au fost rănite în cursul bombardamentelor, a precizat OSDO.

Raidurile intense au survenit după ce rebelii, inclusiv facţiuni islamiste extremiste, au cucerit de la regimul sirian o serie de sate şi puncte de control şi se află acum la o distanţă de 11 km de oraşul Hama, a afirmat OSDO.

Activiştii din regiune au declarat că, din 29 august, rebelii au reuşit să preia controlul a 14 sate din zona rurală a provinciei Hama.

"Scopul ofensivei rebelilor" este de a prelua controlul zonei rurale a provinciei Hama", a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman, adăugând că avioane ale regimului sirian şi ale Rusiei întreprind raiduri în zonele cucerite de către rebeli pentru a încetini înaintarea lor.

 

Parteneri
x close