Antena 3 CNN Externe Fostul primar Cătălin Cherecheș va fi "cazat" în închisoarea unde a stat liderul politic răspunzător de moartea a 85 de milioane de oameni

Fostul primar Cătălin Cherecheș va fi "cazat" în închisoarea unde a stat liderul politic răspunzător de moartea a 85 de milioane de oameni

Fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a refuzat procedura simplificată de extrădare din Germania.

de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Dec 2023   •   11:58

Din acest motiv, eventuala sa predare către autoritățile române este întârziată cu o perioadă între trei și șase luni, potrivit avocatului său din Germania.

Cherecheș "a avut posibilitatea să depună comentarii cu privire la mandat și, de asemenea, să ridice obiecții", a precizat un purtător de cuvânt de la Procuratura din Munchen.

Fostul primar a cerut să execute pedeapsa de 5 ani pentru luare de mită într-un penitenciar german, invocând condițiile proaste din închisorile românești.

Citește și: Ea este mătușa din Germania care l-a dus pe Cătălin Cherecheș cu 200 de kilometri la oră spre locul unde fostul primar avea să fie arestat

Pentru judecarea cererii de extrădare, Cherecheș va fi mutat de la penitenciarul Augsburg-Gablingen la Munchen.

În capitala landului Bavaria, fostul primar va fi "cazat" în închisoarea Stadelheim, loc de detenție unde a stat și Adolf Hitler.

Viitorul lider al celui de-al Treilea Reich, care a pornit cea de-a doua conflagrație mondială în care au pierit circa 85 de milioane de oameni, a petrecut aici o lună în 1922, după ce l-a agresat pe Otto Ballerstedt, un rival politic de la momentul respectiv.

Datând din 1894, închisoarea Stadleheim și-a căpătat o reputație sinistră în perioada regimului nazist, aici având loc mai multe execuții prin decapitare cu ajutorul ghilotinei.

Instanța din Târgu Mureș se pronunță în legătură cu arestarea preventivă a socrilor lui Cherecheș

Centrul de detenție se întinde de 14 hectare și include cinci clădiri, cu o capacitate totală de până la 2.100 de locuri.

Între timp, în țară, socrii lui Cătălin Cherecheș au fost aduși în fața judecătorilor din Târgu Mureș pentru a afla dacă rămân după gratii.

Ei nu au făcut declarații la intrarea în tribunal.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close