Antena 3 CNN Externe Câteva mii de persoane au manifestat în Portugalia, faţă de politicile de austeritate

Câteva mii de persoane au manifestat în Portugalia, faţă de politicile de austeritate

Câteva mii de persoane au manifestat în Portugalia, faţă de politicile de austeritate
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    26 Oct 2013   •   22:30

Câteva mii de persoane au manifestat sâmbătă la Lisabona împotriva politicii de austeritate impusă de guvernul portughez în schimbul ajutorului financiar acordat de creditorii internaţionali (UE-BCE-FMI), informează AFP, potrivit Agerpres.

Mitinguri de protest s-au desfăşurat de asemenea la Porto (nord) şi în alte 10 oraşe, la apelul mişcării apolitice "Que se lixe a troika" ("Troica să se care"), asemănătoare mişcării indignaţilor din Spania.

Demonstranţii s-au adunat în centrul istoric al capitalei portugheze înainte de a defila înspre sediul parlamentului. La plecarea grupului, mobilizarea părea mult mai puţin importantă decât în timpul manifestaţiilor organizate de aceeaşi mişcare la 15 septembrie 2012, apoi la 2 martie anul acesta, cu participarea a sute de mii de persoane.

Protestatarii au denunţat noile măsuri de austeritate anunţate pentru 2014 în cadrul programului de austeritate negociat de Portugalia cu UE şi FMI, în schimbul unui împrumut de 78 de miliarde de euro acordat în mai 2011.

Tensiunile sociale ar urma să continue să crească în următoarele câteva săptămâni, sindicatele anunţând deja organizarea de noi proteste şi o serie de greve în sectorul public.



×
Subiecte în articol: proteste masuri de austeritate Portugalia
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close