Antena 3 CNN Externe Caz de spionaj ca-n filme | Un agent KGB s-a infiltrat la Pentagon timp de 20 de ani

Caz de spionaj ca-n filme | Un agent KGB s-a infiltrat la Pentagon timp de 20 de ani

Descoperire incredibilă a contraspionajului american. Doi agenţi KGB care locuiau în Statele Unite de câteva decenii se ascundeau sub identitatea unor bebeluşi morţi în anii '60, în Texas.

Caz de spionaj ca-n filme | Un agent KGB s-a infiltrat la Pentagon timp de 20 de ani
Sursa foto: Twitter
de Naty Badea    |    29 Iul 2022   •   13:24

E vorba despre doi soţi, iar femeia, se pare, a stat o vreme în România, în timpul comunismului. Ceea ce este mai grav este că bărbatul ajunsese să lucreze cu serviciile de informaţii americane, practic avea acces la secrete bine păzite.

Un cuplu aparent banal, care trăia de foarte mulți ani în Hawai, el expert în dispozitive electronice pentru avioane, ea iubitoare de pisici și de iepurași. Cei 2 au fost arestați, fiind acuzați că sunt spioni ruși. Aceștia se pare că au furat identitatea a 2 bebeluși morți în Texas, în 1967.

Bobby, adevăratul Bobby, avea 3 luni atunci când a murit asfixiat în spitalul din Texas. Celălalt bebeluș avea doar 3 săptămâni când a murit în același spital, la câteva luni după.

Se pare că cei 2 au furat în anii 80 identitatea acestor bebeluși și și-au construit o întreagă viață în America.

Ba mai mult de atât, o întreagă carieră, astfel încât bărbatul a lucrat timp de 20 de ani la Pentagon, având acces la date și la informații extrem de sensibile.

În 2016 se retrage, însă rămâne consultant la Departamentul de Apărare al Statelor Unite. L-au dat de gol niște fotografii în care cei doi apăreau în în uniformele maro ale KGB-ului. Ei au susținut că sunt doar niște poze făcute în glumă.

După aceea, autoritățile americane au reușit să pună cap la cap mai multe informații, mai multe documente care au dus, la această descoperire.

Cei doi s-au cunoscut la un liceu din Texas, s-au terminat aceeași facultate și s-au căstorit în anii 80; se pare că femeia a petrecut mai mulți ani în România comunistă a lui Nicolae Ceaușescu în anii 80.

Cei doi au susținut mereu că nu sunt spioni ruși de când au fost arestați și spun că guvernul american exagerează. 

×
Subiecte în articol: SUA spionaj agenti KGB spioni
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close